Haccp belgesi alma konusunda Haccp sistemi belgelendirme ve bağımsız bir sertifika Kalite Belgelendirme ve test danışmanlığı kuruluşlarına müracaat ederek Haccp Belgesi alabilirsiniz.

Haccp Belge Alınma Aşamaları

Haccp işlemi prosedürleri işletme içerinden ve işletme dışarısından bir danışman ile mi alınacak? Kararı verilmeli gerekirse bir danışman firmadan destek alınması gereklidir.

• » Haccp sistemi sorumluları belirlenmesi

• » Ürün tanımlamalarının yapılması

• » Gıda iş süreçleri oluşturulması

• » İş süreçlerinin doğrulamasının yapılması

• » Tehlike risk değerlendirilmesinin yapılması

• » KKN noktalarını belirlemek

• » KKN için izleme faaliyetlerinin nasıl yapılacağının belirlenmesi

• » Gıda güvenliği faaliyetlerden uygunsuzluklar için düzeltici faaliyetlerin tanımlanması

• » İş prosedürlerinin belirlenmesi

• » Talimatların oluşturulması

• » Belge ve kayıt sistemi oluşturulması ve uygulama

• » Sertifika kuruluşuna müracaat edilmesi

• » Haccp Denetim günü planlanması

• » Haccp Denetimin gerçekleşmesi

• » Haccp denetimi esnasında varsa uygunsuzlukların kapatılması

• » Haccp Belgesi düzenlenmesi ve onay

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Haccp Belge Alınma Aşamaları Nelerdir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Haccp sisteminde tehlike analizi, haccp sisteminde en temel gereksinimlerden birisi tehlike analizlerinin yapılması işşlemidir. Haccp tehlike analizi üretim aşamaların ve proseslerin he düzeyinde gerçekleştirilmesi gereklidir. Devam Et
Gıda ve tarım bakanlığı haccp işlemleri nelerdir? Haccp (hazard analysis and critical control points), gıda güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan bir sistemdir. Devam Et
Haccp ve iyi hijyen uygulamaları ghp ilişkisi nde, gıda güvenliğinin ve haccp sisteminin temel şartlarından olan hijyen uygulamalarıdır. Hijyen işlemleri gıda işlemlerinde kullanılan malzemlerden, çalışanların hijyeni, ortam hijyeni, temizlik ve bakım işlemlerini içerir. Devam Et
Gıda üretiminin ve gıda güvenliğinin temeli olan tarımsal ürünlerin gerek üretim gerek deolanması ve taşınması esnasında birtakım riskleri beraberinde taşımaktadır. Devam Et
Haccp ve gmp ilişkisi, şu şekilde açıklanabilir. Gmp bir faaliyetin iyi üretim teknikleri ingilizce kısaltmasıdır. Gıda güvenliğini sağlayabilecek uygulamalar olarak da değerlendirilebilir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?