Haccp sisteminin faydalari nelerdir? olduğuna ilişkin şu bilgileri verebiliriz. Öncelikle Haccp, bir gıda kuruluşuna yönetimden personele kadar bilin düzeyini ve farkındalığını arttıran sistemdir. Haccp sistemi faydaları şöyle sıralanabilir;

• » Dünya üzerinde uygulanan standardların en günceli ve temelini oluşturur.

• » Yasal şartlara da uyumluluk anlamına gelir.

• » Müşteri güveninde artış sağlanır.

• » Ürün geri dönüşlerinde azalma

• » Müşteri memnuniyeti düzeyinde artış

• » Gıda üretim süreçleri işletme içi ve dışı daha anlaşılır bir hale gelir.

• » Gıda güvenliği denetimlerinin daha sıkı hale gelmesi

• » İzleme faaliyetleri sonucunda ortaya çıkabilecek gıda güvenliği riskleri en kısa ve işletmeye en az zarar verebilecek şekilde atlatılması

• » Kritik noktaya yoğunlaşmadan dolayı daha az maliyetli olması

• » Maliyetlerde düşme sağlaması

• » Çalışanların iş süreçlerini daha iyi kavraması

• » Eğitime odaklanması

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Haccp Sisteminin Faydaları Nelerdir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Haccp sisteminde tehlike analizi, haccp sisteminde en temel gereksinimlerden birisi tehlike analizlerinin yapılması işşlemidir. Haccp tehlike analizi üretim aşamaların ve proseslerin he düzeyinde gerçekleştirilmesi gereklidir. Devam Et
Gıda ve tarım bakanlığı haccp işlemleri nelerdir? Haccp (hazard analysis and critical control points), gıda güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan bir sistemdir. Devam Et
Haccp ve iyi hijyen uygulamaları ghp ilişkisi nde, gıda güvenliğinin ve haccp sisteminin temel şartlarından olan hijyen uygulamalarıdır. Hijyen işlemleri gıda işlemlerinde kullanılan malzemlerden, çalışanların hijyeni, ortam hijyeni, temizlik ve bakım işlemlerini içerir. Devam Et
Gıda üretiminin ve gıda güvenliğinin temeli olan tarımsal ürünlerin gerek üretim gerek deolanması ve taşınması esnasında birtakım riskleri beraberinde taşımaktadır. Devam Et
Haccp ve gmp ilişkisi, şu şekilde açıklanabilir. Gmp bir faaliyetin iyi üretim teknikleri ingilizce kısaltmasıdır. Gıda güvenliğini sağlayabilecek uygulamalar olarak da değerlendirilebilir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?