Iso 9001 Belgesi Müracaat Evrakları

ISO 9001 Belgesi'ne müracaat etmek ve başarılı bir denetim geçirmek için gerekli evraklar temelde yasal/kurumsal kimlik belgeleri ve Kalite Yönetim Sistemi (KYS) dokümantasyonu olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır.

📄 1. Yasal ve Kurumsal Müracaat Evrakları

Bu belgeler, belgelendirme kuruluşuna başvuruyu yapan şirketin yasal kimliğini ve faaliyet alanını ispatlar:

• Resmi Başvuru Dilekçesi: Şirketinizin unvanını, adresini ve hangi ISO standardı (ISO 9001) için başvurduğunu belirten yetkili imzalı resmi yazı.

• Ticaret Sicil Gazetesi: Kuruluşun unvanı, adresi ve faaliyet konularının yer aldığı güncel suret.

• Vergi Levhası Fotokopisi: Güncel vergi bilgilerinizi gösteren belge.

• İmza Sirküleri: Şirketi temsile yetkili kişilerin imza örneklerini gösteren noter onaylı belge (Şahıs firmaları için imza beyannamesi).

• Oda Kayıt Belgesi: Kuruluşun bağlı bulunduğu Sanayi veya Ticaret Odası'ndan alınmış güncel kayıt belgesi.

• Faaliyet Alanını Gösteren Belgeler: Şirketin ana faaliyet alanını ve varsa kapasitesini gösteren belgeler (Örn: Kapasite Raporu).

📝 2. Kalite Yönetim Sistemi (KYS) Dokümantasyonu

ISO 9001 denetiminin temelini oluşturan ve standardın gerekliliklerini uyguladığınızı kanıtlayan zorunlu belgeler ve kayıtlar şunlardır:

• Kalite Politikası: Üst yönetimin, şirketin kaliteye olan taahhüdünü belirten resmi ve imzalı beyanı.

• Kapsam Belgesi: ISO 9001 KYS'nin sınırlarını, uygulandığı yerleri ve hariç tutulan maddeleri (eğer varsa) belirten doküman.

• Prosedürler/Süreç Haritaları: Kuruluşun kritik iş süreçlerinin (Satın alma, üretim/hizmet sunumu, satış, şikayet yönetimi vb.) nasıl yürütüldüğünü anlatan dokümante edilmiş bilgiler.

• Risk ve Fırsat Analizleri: KYS'nin hedeflerine ulaşmasını etkileyebilecek iç ve dış risklerin değerlendirildiğini ve bunlara yönelik önlemlerin planlandığını gösteren kayıtlar.

• İç Tetkik (İç Denetim) Raporları: Sistemin belirli aralıklarla şirket personeli tarafından denetlendiğini gösteren kayıtlar.

• Yönetimin Gözden Geçirme Toplantı Tutanakları: Üst yönetimin, KYS'nin performansını ve uygunluğunu düzenli olarak değerlendirdiğini gösteren toplantı kayıtları.

• Dış Kaynaklı Doküman Listesi: Şirketin kullandığı yasal mevzuat, standartlar ve müşteri şartnameleri gibi dış kaynaklı tüm belgelerin listesi ve güncelliğinin kontrolü.

• Eğitim Kayıtları: Çalışanların yetkinliklerini ve aldıkları eğitimleri gösteren kayıtlar.

• Ölçme ve İzleme Cihazlarının Kalibrasyon Kayıtları: Üretim/hizmet kalitesini etkileyen ölçüm cihazlarının kalibre edildiğini gösteren belgeler.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?