Tse Hyb Yenileme Süresi Nedir?
TSE HYB (Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi) yenileme süreci, genellikle belgenin geçerlilik süresi ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen yıllık gözetim denetimlerine dayanır.
📅 TSE HYB Yenileme Süresi
TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi (HYB) genellikle bir (1) yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenir.
Dolayısıyla, TSE HYB'nin yenileme (vize) işlemi bu bir yıllık sürenin sonunda yapılmalıdır.
İşleyişi:
-
Geçerlilik Süresi: Belge düzenlendiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir.
-
Yenileme Başvurusu: Kuruluşun, belgenin süresi dolmadan önce (genellikle 1-2 ay kala) TSE'ye yenileme (vize) başvurusu yapması gerekir.
-
Yenileme Tetkiki: TSE, bu başvuru üzerine hizmet yerinde bir ara inceleme (gözetim denetimi) gerçekleştirir. Bu denetimde, işyerinin hala ilgili standardın (TS xx) gerekliliklerini ve TSE kriterlerini karşılayıp karşılamadığı kontrol edilir.
-
Uzatma: Denetim ve değerlendirme sonucunda uygunsuzluk bulunmazsa veya bulunan uygunsuzluklar giderilirse, belge bir yıl daha uzatılır (vize edilir).
Özetle: TSE HYB'nin yenileme süresi yılda bir kezdir ve süreklilik gerektirir. Belgenin kesintisiz devam etmesi için yıllık gözetim denetimine zamanında başvurulması kritik öneme sahiptir.