TSE Belgesi'ne başvuru için gerekli olan belgeler, başvurunun türüne (Ürün Belgelendirmesi, Hizmet Yeri Yeterlilik Belgelendirmesi veya Sistem Belgelendirmesi) ve kuruluşun yapısına göre küçük farklılıklar gösterir.

Ancak, genel olarak TSE'nin talep ettiği temel başvuru belgeleri şunlardır:

📝 Zorunlu Başvuru Belgeleri

Bu belgeler, başvuru yapan kuruluşu ve ticari faaliyetini resmi olarak tanımlar:

• Başvuru Dilekçesi: Başvuru sahibinin yetkili imzasını ve kaşesini taşıyan, hangi standart veya kritere göre belge istendiğini belirten resmi talep yazısı.

• Noter Onaylı İmza Sirküleri: Başvuru yapan kuruluşun yetkili imza sahiplerini gösterir. Şahıs firmaları için imza beyannamesi yeterlidir.

• Ticaret Sicil Gazetesi: Kuruluşun unvanını, adresini, ortaklarını ve faaliyet alanını gösteren gazete sureti.

• Vergi Levhası Fotokopisi: Kuruluşun güncel vergi bilgilerini gösterir.

• Marka Tescil Belgesi veya Başvuru Belgesi: Belge alınacak ürün veya hizmetin markasının başvuru sahibi adına tescilli olduğunu veya tescil başvurusunun yapıldığını gösteren Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan (TÜRKPATENT) alınmış belge.

🏭 Ürüne ve Faaliyete Özgü Belgeler

Başvurunun türüne ve belgelendirme yapılacak alana göre bu belgeler ayrıca istenir:

1. Ürün Belgelendirmesi İçin Ek Belgeler

• Ticari Sicil Belgesi: Faaliyet belgesi veya güncel ticaret odası kaydı.

• Üretim Yerine Ait Tapu veya Kira Sözleşmesi: Üretimin yapıldığı yerin yasal durumunu gösteren belge.

• Kapasite Raporu: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı, kuruluşun üretim kapasitesini gösteren rapor.

• Ürün Etiketi ve Ambalaj Bilgileri: Belgelendirme sonrası ürünün nasıl piyasaya sunulacağına dair örnekler.

2. Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi (HYYB) İçin Ek Belgeler

• Mülkiyet Belgesi veya Kira Sözleşmesi: Hizmet sunulan yerin yasal kullanım hakkını gösterir.

• Ruhsatlar: İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, itfaiye raporu gibi yerel yönetimlerden alınmış izin belgeleri.

3. Yönetim Sistemi Belgelendirmesi İçin Ek Belgeler (ISO 9001, ISO 14001 vb.)

• Kuruluşun uyguladığı ilgili yönetim sistemine ait Kılavuz, Prosedürler, Organizasyon Şeması ve Sorumluluk Tanımları gibi dokümante edilmiş bilgiler.

TSE'ye başvurmadan önce, istenen standardın (TS xx) gerekliliklerini ve TSE'nin güncel kılavuzlarını kontrol etmek, eksiksiz bir başvuru için en doğru yöntemdir.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?