Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Maydanoz Nasıl Ekilir?
Balkonunuzda Maydanoz Yetiştirin
Bitkiler, pek çok insan tarafından sevilir. Evin enerjisini değiştirir ve her gün bakımı için oyalanmamızı en azından toprak ile temasımızı sağlarlar. Geniş balkon ve pencere önlerinde yetiştirilen soğan, maydanoz, tere, nane gibi bitkiler ise hoş görüntüsünün yanında evin kokusunu değiştirecektir. Sabah kahvaltılarında koparıp omlete kattığınız, iki dal maydanoz sizi mutlu edecek ve kendi emeğiniz olduğu için ayrı bir lezzet verecektir. Maydanoz ekimi ve bakımı kolay fazla yer kaplamayan bir bitkidir. Evde bulunan küçük saksılara ekilerek rahatlıkla yetiştirilebilir. Evinde saksı bulunmayanlar için çiçekçilerde maydanoz gibi bitkiler için hazırlanmış, içine tohumda yerleştirilmiş hazır saksılar bulunmaktadır.
Maydanoz Nasıl Ekilir?
Evinde saksı bulunanlar, saksıyı üstten beş santim eksik gelecek şekilde toprakla doldurmalıdır. Bir miktar toprak kenara ayrılır. Hazırlanan saksının yüzeyine, çiçekçilerden edinilen maydanoz tohumu serpilir. Maydanoz tohumu toz halindedir ve sık serpilebilir. En üste ayrılan toprak, ince bir tabaka halinde yayılmalıdır. Can suyu denen ilk suyu verilerek maydanoz saksısı bir kenara kaldırılır.
Maydanoz Ne Zaman Sulanmalıdır?
Yaz aylarında yetişen maydanoz bitkisi suyu sever. İki gün ara ile sulanmalı saksının her köşesine suyun temas etmesi sağlanmalıdır. Saksının alt tabağından çıkacak kadar, fazla su vermek, böcek oluşmasına yol açar. Tabakta biriken su boşaltılmalıdır.
Maydanoz Ne Zaman Yenebilir?
Toprağa ekildiği andan itibaren 15 gün içinde çıkan maydanozlar, bir ay içinde yenebilecek büyüklüğe gelecektir.
Kestane ağacının kerestesi yaklaşık 500 yıl kadar dayanır. Karadeniz Bölgesi’nin tarihi evleri bu ağaçtan yapılmıştır.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri