• notifications1
  • menü

Bugün : 12 Eylül 2024 Perşembe

ALT KATEGORİLER

Bitki Koruma (Hastalıklar Ve Zararlılar)

Ambar Ve Depo Zararlıları

Ambar zararlıları söz konusu olduğu zaman kuru meyve kavramı oldukça geniş bir ürün (incir, üzüm, kayısı, erik, fındık, fıstık, ceviz, badem) grubunu kapsamına alır. Bu ürünler ülkemiz ihracatında önemli yer tutan ürünlerdir. İhracata dönük olması bu ürünlerin ambarlama döneminde böcek bulaşmalarından ve zararlılarından mutlaka korunmasını gerek...

Bitki hastalıkları, bakteriyel hastalıkları, fungal hastalıklar, nematodlar, virüs hastalıkları, mantar hastalıkları, çökerten hastalığı vb. konularda bilgiler vermeye çalışacağız.

Bitki sağlığı hakkında merak ettiğiniz her şey... Meyve, sebze, süs bitkisi, tahıllar, endüstri bitkileri vb. görülen hastalıklar

Bitki zararlıları, güve, kabuklubitler, beyazsinek, yaprak biti, danaburnu, toprak altı zararlıları, yaprak kurtları, kelebekler, böcekler vb. konularda bilgiler vermeye çalışacağız.

Bu kategorimizde tarımda ve gıda üretim alanlarında kullanılan Biyoteknolojik mücadeleler konusunda bilgiler vermeye çalışacağız. Bizim takipte kalın haberiniz olsun.

Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılması Hakkında Yönetmelik, Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik, Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Yönetmeliği, Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması Ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelikler

Bitki koruma üzerine ders notları, Bitki zararlıları - entomoloji, Bitki hastalıkları - fitopatoloji, Yabancı otlar- herboloji vb. üzerine paylaşımlar yer almaktadır.

Yabancı otlar: İnsanlar tarafından ekilmeyip, kendiliğinden yetişen ve bulundukları yerde zararları yararlarından fazla olan bitkilerdir.

Tarımsal Zararlılara karşı kullanılan Fungusit, İnsektisit, Nematisit Grubu ilaçlarımızın listesi aşağıdadır. İlaç isminin üzerine tıklayarak ilaçla ilgili bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi