• notifications1
  • menü

Bugün : 10 Ekim 2024 Perşembe

Tarımsal Savaş Alet Ve Ekipmanları

Tarımsal Savaş Alet Ve Ekipmanları

TARIMSAL SAVAŞ ALET VE EKİPMANLARI

İlaçlamalarda kullanılan aletleri yerden ve havadan kullananlar olarak ikiye ayırmak mümkündür. Yer aletlerini üç grupta toplamak mümkündür.

 

 1. Atomizörler:

Motor veya elekrikle çalışırlar. Motorlu olanlar, sırtta taşınanlar ve traktörle çekilenler olarak ikiye ayrılırlar. Bunlar dışarı koşullarında, elektrikle çalışanlar ise depo ve ambarlarda kullanılırlar. Sıvı ve toz ilaç uygulayabilirler. Bunlarla 2-3 litre ilaçlı suyu bir dekara uygulamak mümkündür.

 

2. Pulverizatötler:

Sırt pulverizatörleri ve çekilen pulverizatörler olarak ikiye ayrılırlar. Sırt pulverizatörleri sırtta taşınır. Çekilen pulverizatörler insan ya da traktör gücüyle çekilirler. Pulverizatörler basınç meydana getirerek ilaçlı suyu püskürtebilen aletlerdir.

 

 3. Diğerleri:

Bunlar değişik amaçlarla kullanılan aletlerdir, örneğin toz ilaçların püskürtülmesinde kullanılan körükler, sıvı nematisitlerin toprağa uygulanmasını sağlayan enjektörler, ambar ve kapalı alan ilaçlamalarında kullanılan mikrojet ve yine son yıllarda sera ve sivrisinek ilaçlamalarında kullanılan swinfog gibilerden bahsetmek mümkündür.

 

Havadan yapılan ilaçlamalarda ise pulverizatör monte edilmiş uçak ve helikopterler kullanılmaktadır.

 

Entegre Savaş

Entegre savaşı, zararlı popülasyonlarını ekonomik zarar eşiğinin altında tutmak için, bütün savaş yöntemlerini insan ve çevre sağlığını en üst düzeyde koruyacak şekilde birbirleriyle uyum içinde ve gerektiği yerde kullanmak olarak tarif etmek mümkündür.

 

Entegre mücadeledeki başlıca amaçlardan birisi artık doğal çevre ve doğal denge için ne kadar tahripkar olduğu şüphe götürmez olan kimyasal mücadeleye en az oranda yer vermek hatta mümkün olduğunca hiç yer vermemektir. Bu nedenle zararlılara karşı dayanıklı bitki kullanılması bitkilerin sağlıklı ve kuvvetli yetiştirilmesi, gerekli kültürel, fiziksel ve mekaniksel yöntemlerin uygulanması ve biyolojik mücadele tedbirlerinin alınması yoluyla çevre direnci artırıldıktan sonra eğer gerekiyorsa uygun zaman ve dozda selektif ilaçlar kullanılarak entegre mücadele yürütülmelidir.

 

 Zararlılarla mücadele uzmanlarının bugün için önerdiği ve benimsediği yöntem entegre savaştır. Bu yöntem ile çevre kimyasallarca en az düzeyde tahrip edilmekte, zararlılarla mücadelede öncelikle doğanın kendi dengeleyici unsurları kullanılmaktadır.

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(56307 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kültür mantarının hassattan sonra +2 c'de 9 gün beklediğini biliyor muydunuz? Erkan

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi