Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Çim Tohumu Ekimi Nasıl Yapılır?
- Sorhocam
- Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği
- Süs Bitkileri Yetiştiriciliği
- 0 dosya
- 1 resim
- 0 yorum
- 628 okunma
Çim tohumu ekimi öncesinde alanlarda öncelikli olarak toprak hazırlığı yapılmalıdır. Toprak hafif çapa ile havalandırılmalı ardından tırmık vb. bahçe aletleri ile tesviye edilmelidir. Alanda yabancı ot miktarı fazla ise toprak hazırlığı sırasında ot mücadelesi için yabancı ot ilaçlaması yapılmalıdır. Ekime hazır olan toprak üzerine tohum atılmadan önce silindir çekilerek alanın düzlüğü sağlanmalıdır.
Düzeltilmiş toprak yüzeyine tohumlar metrekareye 50-60 gr gelecek şekilde homojen olarak saçılmalıdır. Tohum ekimi ile taban yüzeye uygulanacak BAHÇIVAN TABAN gübrelemesi çıkış ve kök sistemi için faydalı olacaktır. Tohum atılmış yüzeyin üzeri mevsimsel olarak 1-2 cm toprak, yanmış elenmiş hayvan gübresi veya torf gibi materyaller ile kaplanmalıdır.
Kaplama işleminden sonra ikinci bir silindirleme işlemi uygulanarak kaplama yüzeyi düzgün hale getirilir. Bu işlemlerin ardından alan düzgün bir şekilde sulanmalıdır.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları