• notifications1
  • menü

Bugün : 20 Nisan 2024 Cumartesi

Çim nasıl bir bitkidir?

Çim, yumak gövde şekli oluşturan bir bitkidir. Çok yıllık çim türleri dik gelişirler ve 90 cm kadar boylanırlar. Yaprakları tüysüz, parlak yeşil renkte ve genç sürgünlerde yaprak ayaları katlanmış durumdadır. Başakçık topluluğu yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir başak oluşturur.

Çim Nedir?

Çim türleri nelerdir?

  1. İngiliz Çimi
  2. İtalyan Çimi
  3. Delice
  4. İran Çimi

 

En dayanıklı çim hangisi?

Zoysia japonica'nın farklı iklim şartlarına da dayanaklı bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Gülgün, “Zoysia japonica, soğuğa en dayanıklı sıcak iklim çimi olarak adlandırılıyor.

 

Gölgede hangi çim yetişir?

Gölge çimi ince ve sık dokulu bir görünüme sahip olup, ağaç altları, duvar kenarları gibi gölge alanlarda yetişen özel bir çimdir. İçerikleri Vilmorin tarafından özenle seçilen bu karışımın en az ışık alan bölgelere adaptasyonu çok iyidir. Gölge çimi güzel görünümü yanında aşınmaya dayanıklı bir karışımdır.

 

Çim tohumu dondan etkilenir mi?

Don olduğunda bahçede yürümek çime oldukça çok zarar verir. Don alanda yürüyerek donmuş yaprak hücrelerini oldurursunuz. Don ortadan kalktığında ayak izleriniz çim üzerinde siyah lekeler oluşturur.

 

Çok yıllık çim nedir?

İngiliz çimi çok yıllık bir türüdür. İtalyan çiminin ise tek yıllık ve iki yıllık formları bulunmaktadır. Her iki çim türünün Anavatanı Anadolu, Avrupa, Afrika'nın Akdeniz kıyıları, Asya ve Avrupa'nın ılıman bölgeleridir. Çim türleri ülkemizde hem doğal olarak yetişmekte hem de kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir.

 

Buğdaygil çim bitkileri nelerdir?

Buğdaygil Yem Bitkileri

  • Çayır Kelp Kuyruğu (Phleum Pratense)
  • Çayır Salkım Otu (Poa Pratensis)
  • Çayır Tilki Kuyruğu (Alopecurus Pratensis)
  • Domuz Ayrığı (Dactylis Glomerata)
  • İngiliz Çimi (Lolium Perenne)
  • İtalyan Çimi (Lolium İtalicum)
  • Kamışsı Yumak (Festuca Arundinacea)
  • Kılçıksız Brom (Bromus İnermis)

 

Çim kaç derecede ekilir?

Çim tohumu ekimi yapılırken toprağın sıcaklığına dikkat edilmesi çok önemlidir. Kışlık çim tohumu ekilecekse toprağın sıcaklığı yaklaşık 20-25 derece arasında olmalıdır. Ama yazlık çim ekimi yapılırken toprağın sıcaklığı ortalama 30 derece civarında olmalıdır. Çim ekilmeden önce toprağın uygun hale getirilmesi gerekir.

 

Çim Toprağı kaç cm olmalı?

Çim için toprağın derinliği de çok önemlidir. Toprağınız en az 10-15 cm derinliğinde olmalıdır ki bu sayede çiminiz hastalığa, susuzluğa ve diğer olumsuz etkenlere karşı dirençli olabilsin. Toprağınız yeterli değilse ilave toprak temin etmelisiniz.

 

Çim kapak toprağı nedir?

Çim yetiştirilmek istenilen alanlarda uzun ömürlü, sağlıklı ve güçlü çimlerin yetişmesi için çim tohumuna yatak olarak üretilen karışım toprağına verilen addır. Çim dikilecek alana 10 – 15 cm. kalınlığında serilerek çimlenme ve kardeşlenme için uygun ortam hazırlanır.

 

Çim kapak toprağı nasıl atılır?

Yabancı otlar arındırılıp, ekim alanı 15 -20 cm karıştırıldıktan sonra 25 ile 30 kg. lık silindir yada benzeri bir aletle toprak ezilerek düzeltilir. aha sonra m2 ye yerin durumuna göre 50 ile 100 gr. karışımlı çim tohumu serpilerek alan boş kalmayacak şekilde pay edilir.

 

Çim kapak toprağı kaç m2?

İçeriğindeki fermente olmuş katı çiftlik gübresiyle çim bitkisinin çimlenme sonrası bitki besin elementleri ihtiyacını karşılar.20 kg'lık ambalaj halindeki bir çuval Çim Kapak Toprağı yaklaşık 3,5 m²'lik çim tohumu ekilmiş alanı kapatmak için yeterlidir.

 

Hazır çim kaç günde bir sulanır?

Rulo Çimlere 7-10 gün boyunca basılmamalı, sadece sulanmalıdır. İlk 2-3 gün, hava sıcaklığına ve rüzgara bağlı olarak, sabah, öğlen, akşam günde 2-4 defa sulanmalıdır. Ana toprak iyice suya doyuncaya kadar sık sık azar azar sulanmalıdır. Rulo Çimlerin düzgün bir şekilde toprağa bağlanması için, doğru sulama şarttır.

 

Yeni ekilen çime basılır mı?

Yeni çimler çok kısa biçilmemelidir. Bir ay boyunca toprak daima nemli olacak şekilde sulama yapılır. Sulama yaparken yeni çimlere basıp incitmemek için hafif tahtadan uzunca bir kalas edinilir. Çimlerin üzerine doğru uzatılır ve buna basılır.

 

Çimde mantar hastalığı neden olur?

Teşhis: Hastalığa Pythium, Rhizoctonia ve Fusarium cinsi mantarlar neden olur. Sıcak havalarda ekilen çim alanlarda nemin de etkisiyle toprakta var olan mantar, tohumlara ve filizlenen çimlere saldırır. Yüksek sıcaklık, rutubet, göllendirme, fazla gübre ve çok tohum hastalığı tetikler.

 

En iyi çim gübresi hangisi?

Potasyum sülfat çim alanlarda yaygın kullanılan bir potasyumlu gübredir. Azot kadar olmasada potasyumda topraktan yıkanmaya meyillidir. Yavaş salınımlı polimer kaplı potasyumlu gübrelerde çim alanlarda kullanımaktadır.

 

Yeni ekilen çime gübre ne zaman atılır?

Yeşil alanların bakımında en önemli madde azottur. En uygun gübreleme zamanları; erken sonbahar (eylül), erken kış (kasım başı), erken bahar (mart-nisan) ve geç bahar(mayıs)'dır. Gübreleme toprak ısısının en düşük olduğu, sabah veya akşam üstü yapılmalıdır. Gübre uygulaması ıslak çime Yapılmamalıdır.

 

Çim gübresi metrekareye ne kadar atılır?

Atılacak olan çim gübresinin kalitesine göre metrekareye gerekli olan çim tohumu gübresi değişebilirsiniz.Eğer kaliteli bir yavaş salınımlı gübre kullanıyorsanız 1metrekare alana ortalama 30-35 gram çim gübresi atmanız yeterlidir.

 

Sararan çimler nasıl yeşerir?

Sararmanın önüne geçmek için, toprağın besin ve mineral bakımından gübrelenmesi gerekmektedir. Çim gübresi alırken dikkatli seçim yaparak, çimlere uygun gübre aldığınızdan emin olmalısınız. Sararan çimler arada tırmıkla tırmıklanarak hava alması sağlanmalıdır

 

Çimlere şeker gübresi atılır mi?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(51082 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Çim Alanlarında Alınacak Tedbirler Nelerdir?

Çim Alanlarında Alınacak Tedbirler Nelerdir?

Çim Alanlarında Alınacak Tedbirler ; Çim sahalar diğer bitkilerden çok daha fazla hastalık ve zararlılara maruz kalırlar. En büyük düşman yabani otlardır. Her şartta kolayca büyüyebilen bu bitkiler bir de bol su, gübre vs. yi görünce çok kısa sürede çim sahaları kaplayabilir. Besin ve suya ortak olurlar. Yoğun kökleri çim köklerini sıkar, bazı t...

Çim Nasıl Ekilir, Kaç Günde Çimlenir?

Çim Nasıl Ekilir, Kaç Günde Çimlenir?

Çim Nasıl Ekilir, Kaç Günde Çimlenir? Çim ekimi yapıldıktan sonra çimler genek olarak 7 ile 10 içinde çıkmaya başlamaktadır. İlik filizleri toprak üstünde görebilirsiniz. Çim tohumu tek çeşit veya üçlü, dörtlü ve yedili karışım olarak farklı niteliklere ve özelliklere sahip tohumlardan meydana gelecek şekilde karışımlar halinde satılır. Bu karı...

Çim Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Çim Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Çim Yetiştiriciliği Çim Bahçesi olan herkes yemyeşil, bakımlı bir çime sahip olmak ister. Bir ev en değerli eşyalarla döşense de halısı, perdesi, döşemesi olmadan dekorasyonu eksiktir ve göze hoş görünmez. Aynı şekilde çimensiz, toprağın rengi görünen bir bahçe en nadide bitkilerle dolu olsa da tamamlanmış sayılmaz. Ayrıca çimin bahçeye dekora...

Çim Nedir?

Çim Nedir?

Çim nasıl bir bitkidir? Çim, yumak gövde şekli oluşturan bir bitkidir. Çok yıllık çim türleri dik gelişirler ve 90 cm kadar boylanırlar. Yaprakları tüysüz, parlak yeşil renkte ve genç sürgünlerde yaprak ayaları katlanmış durumdadır. Başakçık topluluğu yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir başak oluşturur. Çim türleri nelerdir? İngiliz Çimi İtal...

Doğal Hazır Rulo Çim Nedir?

Doğal Hazır Rulo Çim Nedir?

Doğal Hazır Rulo Çim Özel üretim çiftliklerinde özel bakıma tabi tutularak tohumdan üretilen yüksek kalitede çimin kalıplanarak, çimlendirilmek istenen alana montajın yapıldığı vejalatif bir yerleştirme metodudur. Hazır çim günümüz peyzajının en önemli parçası olarak kabul görmekte ve uygulanmaktadır. NEDEN DOĞAL ÇİM İdeal ortamda gü...

Çim Alanlarının Bakımı Nasıl Yapılır?

Çim Alanlarının Bakımı Nasıl Yapılır?

SİLİNDİRLEME: Çimlenme sonrası toprak yüzeyinde kabarmalar ve yükseklik farklılıkları oluşmaktadır. Toprak yüzeyini düzeltmek için alanda hafif silindir gezdirilerek çim alanda yüzey düzlüğü sağlanmış olur. Böylece çim alanların daha çabuk ve sağlıklı gelişimi sağlanır. Ayrıca silindirleme işlemi sonrası bitki toprak yüzeyine daha iyi oturarak k...

Çim Tohumu Ekimi Nasıl Yapılır?

Çim Tohumu Ekimi Nasıl Yapılır?

Çim tohumu ekimi öncesinde alanlarda öncelikli olarak toprak hazırlığı yapılmalıdır. Toprak hafif çapa ile havalandırılmalı ardından tırmık vb. bahçe aletleri ile tesviye edilmelidir. Alanda yabancı ot miktarı fazla ise toprak hazırlığı sırasında ot mücadelesi için yabancı ot ilaçlaması yapılmalıdır. Ekime hazır olan toprak üzerine tohum atılma...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi