• notifications1
  • menü

Bugün : 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bentonit kili, dünya çapında yüzyıllardır daha iyi sağlığı teşvik etmek ve hastalıkları önlemek için kullanılıyor. Kalsiyum bentonit kili veya Montmorillonite kili olarak da adlandırılan Bentonit kili (BC), artık cilt sağlığını doğal olarak iyileştirmeye, vücutlarını toksinlerden arındırmaya ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olmak isteyen insanlar arasında bir sağlık trendi olarak yükseliyor. Çeşitli kültürlerdeki bireyler, vücudun çeşitli bölgelerini temizlediği için BC'yi “şifalı kil” olarak adlandırırlar. Bentonit kilinin faydalarından, onu cildinize ve saçınıza harici olarak uygulamanın yanı sıra, içten alarak (diğer bir deyişle, içerek ve yiyerek) faydalanmak mümkündür.

Bentonit kili

Bentonit Kili Nedir?

  • Bentonit kili, volkanlardan alınan külden oluşan bir üründür. Kil güneşte kurutulur, süzülür ve daha sonra ticari olarak yüz kili maskeleri, merhemler/macunlar ve saç bakımları gibi çeşitli biçimlerde satılır.
  • Su ile karıştırıldığında kalın bir macun oluşturur.
  • Teknik olarak BC, emici bir alüminyum fillosilikat kildir. Bilinen en büyük BC kaynağı, çok sayıda yanardağın bulunduğu Montana, Fort Benton'da bulunur.
  • Bentonit kili, vücudu hastalıklardan korumak için geleneksel bir şifa yöntemi olarak çok eskilere dayanmaktadır. And Dağları, Orta Afrika ve Avustralya bölgelerinde yaşayan birçok geleneksel kültürün volkanik killeri yüzyıllardır çeşitli şekillerde uyguladığı ve tükettiği bildirilmiştir.
  • Kil kolayca bulunabildiği ve modern bir işleme gerektirmediği için, uzunca bir süredir vücudu "detokslamanın" neden popüler ve uygun maliyetli bir yolu olduğunu anlamak kolaydır.

 

Bentonit Kilinin Faydaları Nelerdir?

  1. - Cildi iyileştirir.
  2. - Detoksifikasyon süreçlerine yardımcı olur.
  3. - Bakteriyel enfeksiyonlara karşı korur.
  4. - Sindirim ve solunum süreçlerini destekler.
  5. - Diş sağlığına yardımcı olur.
  6. - Besin sağlar.
  7. - Potansiyel olarak kilo vermeye yardımcı olur.

 

Bentonit kili vücudunuza çeşitli önemli şekillerde fayda sağlar:

  1. - Toksinlerin ve ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.
  2. - Antibakteriyel özelliklere sahiptir ve E. coli ve staph enfeksiyonuna neden olan virüs gibi hastalıktan sorumlu çeşitli patojenlerle savaşır.
  3. - Bir dizi besin içerir. Bentonit kili, kalsiyum, magnezyum, silika, sodyum, bakır, demir ve potasyum dahil olmak üzere bol miktarda mineral içerdiği bilinmektedir.
  4. - Yağ üretimini dengeleyerek, ölü deri hücrelerini atarak, tıkanmış gözenekleri temizleyerek ve bakterilerle savaşarak cildi/saçları besler.
  5. - Bentonit kil, boya, temizlik malzemeleri, keçeli kalemler, ev yapımında kullanılan maddeler, düşük kaliteli arıtılmamış su ve hatta böcek ilaçlarından yayılanlar gibi her gün karşılaştığımız toksinlerin olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
  6. - Bentonit kil esasen kimyasal bileşimi nedeniyle vücuttaki toksinleri bağlamak için “arar”. Daha sonra mıknatıs ve sünger gibi davranarak zararlı maddeleri emerek vücuttan atılmasını sağlar.
  7. - Doğal halindeyken, bentonit kili negatif yüklü moleküllere sahiptir. Çoğu toksin ve ağır metal, pozitif yüklü moleküllere sahiptir. Bu, toksin giderme işlemi gerçekleşirken ikisinin kolayca birbirine bağlanmasına ve bir arada kalmasına izin verir.
  8. - "Ağır metal toksinleri" genellikle cıva, kadmiyum, kurşun ve benzen gibi maddeleri ifade eder. Bağlandıktan sonra BC, bağırsaktan, deriden ve ağızdan etleri, toksinleri, kimyasalları ve safsızlıkları gidermeye yardımcı olabilir. Ek olarak, gıda tedarikinde ve hayvan yeminde toksinlerin varlığını azaltmak için kullanılır.
  9. - Kil, önemli diyet besinlerinin doğal bir kaynağı olduğundan, bazı insanlar ayrıca Bentonit kili takviye olarak kullanmayı tercih eder. Vücuda içecek olarak ya da kilin yenilmesiyle alındığında vitaminleri ve mineralleri tıpkı takviyeler gibi emilir.
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi