• notifications1
  • menü

Bugün : 28 Mart 2024 Perşembe

Sukulentler kaktüs benzeri bakımlar olduğu ve bakım kolaylığı oldukça basit olabildiği için hayatımızın baş köşelerinde yerini aldı. Genellikle dikensiz kaktüs olarak bilinen, bakımının zahmetsizliği ve dayanıklılığıyla insanlar için daha çok tercih edilen bitkilerdir Binlerce çeşiti olan sukulentler teraryum gibi arajmanlarda en çok kullanılan bitkiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yılda bir, çoğu türü çiçek açar.

Sukulent Nedir?

Sukulent Özellikleri

Sukulentler Kökünde, gövdesinde, yapraklarında veya yaprak saplarındaki özel etli dokularda su tutup biriktirebilirler. Hatta bazı türlerin yaprakları su balonu benzeri yapıdadırlar, dokunsanız patlayacakmış gibi durur. Bu yüzden uzun süre su vermeyi unutsanız dahi kolayca yetiştirebilirsiniz. Bu bitkiler çeşitli büyüklüklerde ve farklı yaprak renklerindedirler. Bitkinin kalın ve etli yaprakları genellikle mum gibi bir tabaka ile veya ince tüylerle kaplıdır. Bu dış yüzey, bitkideki suyun çabuk buharlaşmasını önler.

 

Sukulent Toprağı

Sukulentler kumlu topraklarda yaşamını sürdürürler.. Sukulentler için toprak seçimi; %75 torf %25 kum(yada lav kırığı) içeren topraklar kullanılmalıdır.
%25 i kum olmasının sebebi ıslanan toprağın fazla suyu absorbe etmesini engellemektir.

 

Sukulent Nasıl Sulanır?

Periyodik olarak sulama da genellikle 15 günde saksı boyutunun 6/1 i kadar sulanmalıdır. Periyodik aralıklarla sulamaktan ziyade sukulentler bünyesinde su depolayabilen bitkilerdir.

 

Sukulent Ortam Sıcaklığı

Sukulentler için en iyi sıcaklık 20 derece den fazla olan sıcaklıklardır. Oda ısısında güzel yetişmektedir.

 

Sukulent Güneş Işığı

Günün minimum 3-4 saati güneş almalıdır. Sukulentler için güneş ışığı olmazsa olmazdır . Sukulentler için güneş ışığı olmazsa olmazdır .

 

Sukulent Toprak Gübresi

Sukulent için genel olarak gübreleme ilk bahar aylarından yaz ayları sonuna kadar, yeni sürgün verme, çiçek açtırma ve form kazandırma amacıyla genellikle N-P-K 18-18-18 gibi denge gübreleri ve N-P-K 15-30-15 oranı yada yakın olan oranlarda birbirini takip eden periyotlarda 15 gün arayla ilki 15-30-15 olacak şekilde gübrelenmelidir.

 

Sukulent Nasıl Çoğaltılır?

Sukulentlerimizi kendi formunu kazanmadan kesinlikle ayırma yapmayınız. sukulentler çabuk yetişen bitkiler oldukları için çoğaltmak kolaydır.

 

Sukulent ve Sulama

Sukulentinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirmek için olmazsa olmazınız sudur. Düzenli periyotlarla vereceğiniz su, sukulentinizi sağlıklı ve diri tutacaktır.

 

Sukulent ve Gübre

Sitemizde belirttiğimiz koşullarda gübrelemeyi mutlaka sukulentinize uygulayınız. Unutmayın sukulent sizin ona verdiğiniz değer ve emekle birlikte can kazanacaktır.

 

Sukulent ve Işık

Sukulentinizi düzenli olarak gün ışığından faydalandırmanız gerekmetedir. Işık olmadan sağlıklı bir sukulent düşünülemez.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi