Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Süs Elması Yenir Mi?

Süs Elması
- Latince : Malus floribunda
- Familya : Rosaceae
- Anavatanı : Avrupa, Asya ve Amerika
- Mekan : Dış Mekan
- Grup : Süs Ağaçları
Tanımı: Bitki 3-12 m kadar boylanabilir. Yapraklar yeşil renklidir. Sonbaharda yapraklarının rengi değiştir. Mayıs ayında açan pembe renkli çiçekleri vardır. Meyveleri nohut büyüklüğünde ve sarı, kırmızı renktedir.
Işık İsteği: Aydınlık ve bol güneş ışığı alan yerlerde iyi bir gelişme gösterir.
Sıcaklık İsteği: Genellikle donlara dayanıklıdırlar (-15 C)
Toprak İsteği: İyi drenajlı, tınlı, tınlı kumlu geçirgen topraklarda iyi gelişirler. Kötü drenajlı topraklarda kök çürüklüğü meydana gelir.
Sulama: Kökleri fazla derine gitmediği için susuzluktan çok zarar görürler. Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre düzenli olarak sulanmalıdır.
Üretimi: Tohum ve aşı ile üretilir.
Hastalık ve Zararlılar: Yaprak biti, kabuklu bit, kırmızı örümcek, yeşil kurt en çok görülen zararlılar; külleme ve kara leke ise en çok görülen hastalıklardır.

Bitkileri ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak içiniz. Fokur fokur uzun süre kaynatmayınız. Sıcak suda akşamdan sabaha kadar bekletin, sıcak-soğuk tavsiyeye göre içiniz.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri