• notifications1
  • menü

Bugün : 8 Ekim 2024 Salı

Mutfakta Yemek Kokusu Nasıl Giderilir?

Mutfaktaki Kızartma Kokuları Nasıl Giderilir?

Mutfakta yemek yapılırken oluşan kötü kokular hem yemek yapanın saçına kıyafetlerine siner hem de kapı kapalı olsa bile tüm evi kokutur. Özellikle son yıllarda çok kullanılan açık mutfaklarda, stüdyo tarzı dairelerde yemek pişirmek tam bir kabustur. Bu sebeple yemeklerin kokusunun çok fazla hissedilmemesi için aspiratörü kullanmak çok akıllıca bir yöntemdir. Ancak kızartma gibi ağır koku bırakan yemeklerin kokusunu yok etmek için aspiratör bile yeterli olamamaktadır. Birkaç çeşit yemeğin pişirildiği günlerde birbirine karışan kokuları gidermek için pratik yöntemler bulunmaktadır.

Mutfaktaki Kızartma Kokuları Nasıl Giderilir?

Yemek Ve Kızartma Kokuları İçin Vanilya

Yemek esnasında mutfağı ve evin tamamını saran kötü kokulardan kurtulmak için bir tava içine bir paket vanilya dökülür ve kısık ateşte vanilya kavrulur. Kavrulan vanilyanın mis gibi kokusu tüm evi kaplayacağından kötü kokulardan eser kalmaz.

 

Yemek Kokularına Sirke ve Limonla Son Verme

Yemek sonrasında mutfağın kötü kokusunu gidermek için sirke ve limon yeterlidir. Yemek yapma işlemi bittikten sonra küçük bir tencere ya da cezvenin içinde bir bardak su, iki yemek kaşığı elma sirkesi ve bir limonun suyu kısık ateşte kaynatılır. Kaynayan limon ve sirke karışımı mutfağa sinen kötü kokuları tamamen yok edecektir.

 

Kızartma Kokularına Mum İle Çözüm Bulma

Kızartma içerikli yemeklerden vazgeçemeyen, ancak mutfakta oluşan kötü kokulardan hiç hoşlanmayanlar için mum çok pratik bir alternatiftir. Kızartma yaparken ocağın yanında bir mum yakmak ve yemek yapma işlemi bittikten sonra da 10-15 dakika kadar mum yakmayı sürdürmek kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır.

 

Yemek Kokuları İçin Tarçın ve Şeker

Yemek yaparken mutfağa kötü kokular yayılmasını istemeyenler; bir tavaya bir tutam tarçın ve toz şeker koyup en küçük ocakta kısık ateşte kavurmalıdırlar. Bu şekilde tarçın ve şekerin birleşiminin yaydığı fresh koku sayesinde yemek kokularından kurtulmak mümkündür.

 

Mutfaktaki Kötü Kokulara Defne Yaprağı

Yemek, kızartma yapılırken ya da yapıldıktan sonra mutfağa sinen kötü kokuları gidermek için bir cezve veya tencerede defneyaprağı kaynatmak ve ağzı açık şekilde soğumaya bırakmak iyi bir alternatiftir. Bu sayede mutfak mis gibi defne kokacaktır.

 

Mutfaktaki Yemek Kokularına Bir Tane Kesme Şeker

Yemek yaparken kötü koku oluşmaması için açık olan ocağın kenarına bir adet kesme şeker koymak yeterlidir. Ocağın ısısıyla yavaş yavaş yanan şeker karamelli hoş bir koku yayacağından mutfakta yemek kokusu hissedilmez. Şeker yanarken ocakta çok küçük bir leke oluşabilir. Ancak kötü kokuları önlemek için bu lekeye tahammül edilebilir.

 

Kızartma Kokularına Limon ve Tarçın

Mutfakta ve hatta evin tamamında hissedilebilen yemek ve kızartma kokuları için çok pratik çözümlerden birisi de limon ve tarçın suyudur. Kaynar durumda olan bir bardak suyun içine bir adet çubuk tarçın ve yarım limon atılır ve ocağın altı kapatılır. Ağzı açık olarak demlenen tarçın, limon ve su karışımı evin tamamına mis gibi bir koku yayar.

 

Haşlamaların Kokuları İçin Mantar Tıpası

Özellikle kereviz, karnabahar ve lahana gibi sebzeler haşlanırken mutfağa yayılan kötü kokular çoğu zaman mide bulandırıcı bir seviyeye ulaşır. Bu sebzeler haşlanırken hiç koku çıkmaması için yıkanıp dezenfekte edilmiş bir mantar tıpa haşlama suyunun içine atılmalıdır. Mantar tıpa tüm kokuyu çekeceğinden etrafa koku yayılması engellenmiş olur.

 

Kızartma Kokuları İçin Maydanoz Sapı

Kötü koku oluşmadan gönül rahatlığıyla kızartma yapabilmek için kızgın yağın içine bir tutam maydanoz sapı atılması yeterlidir. Bu sayede kızartma yağının ya da kızartılan gıda maddesinin kokusu hissedilmeyecektir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Geyikboynuzu yosununun sporları açık sarı bir toz üretir. Bu toz havai fişek yapımında kullanılır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi