• notifications1
  • menü

Bugün : 8 Ekim 2024 Salı

Tatarcık Sokar Mı?

Tatarcık Sokar Mı?

Evde Tatarcık Böceği Mücadelesi Nasıl Yapılmalıdır?

Tatarcık sineği yapı olarak; küçük vücudu sık kıllarla örtülüdür. Genelde donuk sarı renkli ve 1 ile 3 mm boylarında olan kanatlı haşerelerdir. Doğada çoğunlukla hayvan barınakları, mağaralar, evlerde ise loş karanlık yerlerde yaşarlar. Tatarcık; etrafında bulunan insan ya da hayvanlardan geceleri kan emerek beslenir. Yumurtalarını gelişi güzel olarak; bitkisel ve yaş atıkların üzerine bırakırlar.

 

İnsanları ya da hayvanları yanlızca dişi tatarcıklar ısırır. Alerjik yapıya sahip olmayan; ısırığa maruz kalan kişiler; ısırılan bölgede ağrı hissetmezler ve iltihaplanma da görülmez. Isırığa maruz kalan kişilerin sadece % 1 lik kesimi bunun farkına varabilmektedir. Tatarcıklar, gündüzleri karanlık alanlarda dinlenip geceleri de aktifleşip beslenirler.

 

Tatarcıkların yumurtlaması kan emdikten bir kaç gün sonra meydana gelir. Yumurtaların kanatlı tatarcıklar haline gelebilmesi için yaklaşık olarak 5 haftalık bir süre gerekmektedir.

 

Tatarcık hastalıkların ortama yayılmasında etkin rol oynar. Çünkü devamlı kan ile beslenen ve sürekli konakçı değiştiren bir haşeredir. Tatarcıklar bir konakçıdan kan yoluyla aldığı tüm mikrop ve virüsü başka bir konakçıya taşıyarak bulaştırırlar. Tatarcık sineğinin ısırmasına maruz kalan kişilerde deride kaşıntılı kabarıklıklar meydana gelir ve yaklaşık 5 gün kadar devam eder.

 

Tatarcıkların ısırması sonucu bulaşan hastalıklar aniden ortaya çıkar. Hastalık daha çok aniden titreme veya ürperme şeklinde başlar. Bazı durumlarda kırgınlık, baş dönmesi, bacak ve karında aşırı ağrıya yol açabilir. İlk başta veya daha sonrasında ensede ve sırtta sertlik, tat alma duyusunda değişiklikler, iştahsızlık, bulantı, kusma, kabızlık, boğazda ağrı, burun kanaması, baş dönmesi şeklinde olabilir. Tatarcıklardan insanlara bulaşan hastalıklar kesinlikle ölümcül değildir. Tatarcık sineği ile bulaşan hastalıklar dinlenerek ve uygun sıvıların tüketilmesiyle giderilir.

 

Tatarcık İlaçlama

Tatarcık haşeresiyle yapılan mücadelede kesin çözüm alabilmek için mutlaka tatarcıkların barındıkları ortamların yakınlarında bulunan bataklıkların ve çamurluk alanların kurutulması gibi önlemler alınması gerekir. Tatarcık ilaçlama sırasında kesin çözüm alabilmek için mutlaka hayvan barınaklarının ayrıca bahçelerimizin de periyodik olarak ilaçlanması gerekir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Ihlamur Ağacının Odunu En Hafif Maddelerden Biri Olduğundan Model Uçaklar Gibi Hafif Olması İstenen Eşyaların Ihlamur Kerestesinden Yapıldığını Biliyor Muydunuz?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi