Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Arı Mücadelesi Nasıl Yapılır?
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 5 resim
- 0 yorum
- 4686 okunma
Arı Mücadelesi
Arılar genel olarak 16 ile 28 mm arası boylara sahiptirler. Arıların vücut yapısı 3 ana kısımdan meydana gelir. Bu kısımlar baş, göğüs ve karındır. Çiçeklerin olduğu tüm alanlarda görülürler. Bal arısı, yaban arısı, çömlekçi arısı, tarla arısı en fazla bilinen arı cinsleridir. Arıların vücutlarında koku almaya ve dokunmaya yarayan antenler mevcuttur. Dişi arıların karınlarında bulunan ve yumurtlamayı sağlayan yumurtlama borusu bulunmaktadır. Arıların olgunlaşma süreci 3 aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle yumurta aşaması, larva ve koza aşamalarıdır. İşçi arılarda petekleri oluşturan bal mumunu yaparlar.
İşçi arıların karınlarındaki halkalarda bulunan bezlerden salgılanan bal mumları sayesinde altıgen şekle sahip olan petekler ortaya çıkar. Dil uzuvları emici bir yapıya sahiptir ve çiçeklerden topladıkları polenlerle bal özünü oluştururlar. Arıların zararı insanları iğneleriyle sokmalarıdır. Arı ilaçlama sırasında mutlak suretle profesyonel ekipmanlara yer verilmelidir.
Bal arılarının insanlara mecbur kalmadıkları sürece zarar verdikleri söylenemez. İnsanların yaşam alanları içerisinde barınırlar ve toplu halde saldırmaları halinde zehirlenmelere neden olurlar. Yaban arıları; bal arılarının kovanlarına saldırarak bal arılarını öldürürler ve çiçeklerin içerisinde bulunan öz sularını kurutarak, çiçeklerin solmasına yol açarlar.Bu arıların insanı ısırmacı sonucunda deride şişme, kızarıklık ve çok şiddetli acı hissedilir. Dolayısıyla arı ilaçlama yapacak olan personelin yeterli eğitimi almış olması lazımdır..
Yaban Arısı
Eşek arıları insanı sokarak ciddi zararlar verdiklerinden dolayı ; en zararlı arı türüdür. Arı ilaçlama için özel hazırlanmış olan insektisitlerin kullanılması gerekmektedir. Yaban arılarının binlercesi tek koloni halinde yaşarlar. Bal arıları bir kez sokabilirken yaban arıları ise birçok kez sokabilme özelliği taşır. Leşle beslenmeleri onları insanlar tarafından tehlikeli yapan unsurların en başında gelmektedir.
Bal Arısı
Bal arıları toplamda 10 yıl kadar ve toplu koloniler halinde yaşayan arı türleridir. Bal arıları bitkilerden aldıkları polenleri kullanarak tüm kış süresince kendi kolonilerini besleyecek olan balı üretirler. Bal arıları ciddi olarak tehdit algılamadıkça insanlara saldırmazlar.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları