ISO 20252 Pazar Araştırması

ISO 20252 Pazar Ve Sosyal Araştırma Sistemi Belgelendirmesi

ISO 20252 Pazar ve Sosyal Araştırma Standardı kalite yönetim sisteminin gerekliliklerini belirlemektedir ve müşteri hizmeti ve sürekli iyileştirme esasına göre sektör firmalarına yön veren bir standarddır.  Standart araştırma önerileri, anketler ve tartışma kılavuzları, örnekleme ve veri işleme arşivleme belgeleri gibi yönetim ve araştırma işlemlerini kapsamaktadır.

ISO 20252 Pazar ve Sosyal Araştırma, kendini tamamlama ve gözlemsel veri toplama, çevrimiçi ve çevrimdışı de dahil olmak nicel ve nitel araştırma gibi konulara ağırlık verir.  İyi bir veri yönetimi ve işleme uygulaması da işe alım ve saha çalışanlarının eğitim kodlama, analiz, belge tutma ve (Gizlilik Kuralları Gereği) konuları tanımlanmıştır.

ISO 20252 piyasası ve sosyal araştırma yapan kurumlara kaliteli hizmet tutarlı ve güvenilir iş teslimatı ve paydaşaları olan kurum ve kuruluşlara güven verir.

Aynı zamanda yerel şartları gözeterek pazar veya sosyal araştırma için rehberlik sağlar.

ISO 20252 Pazar ve Sosyal Araştırmalar Faydaları Nelerdir?

• » Risk yönetimi geliştirir etkinliğini ve verimliliğini artırır

• » Ürün ve hizmet kalitesini artırır 

• » Müşteri güvenini artırır 

• » Müşteri sadakatini ve memnuniyetini artırır 

• » Kuruluşunuzun profesyonellik ve işe bakışını yansıtır

• » Mahremiyetin korunmasını güvence altına alır

• » Yeni çalışanlar için bir eğitim platformu oluşturur.

• » Kalite sürekli iyileştirme kültürünü teşvik eder

• » Uluslararası kalite güvence süreçleri kuruluşunuzun bağlılığını onaylar

• » Uluslararası iş olanaklarını artırır.

• » Sektörümüzün profesyonel bir bakış getirir.

ISO 20252 STANDARDI

» Iso 20252 Standardı aşağıdaki maddelerden oluşmaktadır.

Kapsam

• » Terim ve Tarifler

• » Araştırma süreç yönetimi ve sistem gereklilikleri

• » 3.1  Organizasyon ve Sorumluluklar

• » 3.2  Gizlilik

• » 3.3  Dokümantasyon şartları

• » 3.4  Yetkinlik ve eğitim

• » 3.5 Taşeronluk ve dış kaynak kullanımı

Yöneticinin Araştırma Elemanlarını Yönetmesi

• » 4.1  Araştırma talepleri karşılanması

• » 4.2  Proje takvimi

• » 4.3  Yardımlaşma ve müşterilerle işbirliği

• » 4.4  Anket klavuzları

• » 4.5  Yönetme örnekleme ve veri işleme

• » 4.6  Araştırmanın yürütülmesini izleme

• » 4.7  Araştırma belgeler, materyaller ve sonuçar

• » 4.8  Raporlama

• » 4.9  Araştırma kayıtları

Veri toplama

• » 5.1  Genel

• » 5.2  İşe alma

• » 5.3  Saha veri toplama nicel araştırma

• » 5.4  Saha doğrulama

• » 5.5  Nitel veri toplama

• » 5.6  Tamamlayıcı veri toplama

• » 5.7  İkincil kaynaklardan gözlemsel veri toplama

• » 5.8  Veri toplama

• » 5.9  Veri toplama kayıtları

» Veri yönetimi ve işleme

» Araştırma projeleri raporlama

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
S
  • Sorhocam
  • admin@sorhocam.com

💬 ''Iso 20252 Pazar Araştırması Nedir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊

BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Iso 16001 enerji yönetimi sistemi standardı, sera gazı emisyonlarınızı ve maliyetlerinizi minimize etmeye esaslı, verimli bir enerji yönetimi için sistemleri ve prosedürleri belirleyerek sistemi oluşturmanıza yardımcı olan milletlerarası bir yönetim sistemi standardıdır. Devam Et
İso 16001 belgesi bütün sektörler için uygundur.Sektörlerin faaliyet büyüklüğü, sektörü ve coğrafi konumu önem arz etmemektedir. Devam Et
Iso 14001' in faydaları yani ıso 14001 çevre yönetim sistemi faydaları açıklamadan evvel ıso 14001 standardını belirtelim, çevre yönetimi standartlar serisi değişik bilgilerden, tanımlardan ve standartlardan oluşmaktadır. Bunlardan ilki çevre yönetimi sistemi kılavuz dokümanıdır. Devam Et
Iso 29001 petrol gaz, petrokimya ve doğal gaz sanayilerine ürün ve hizmet sağlayan kuruluşlar için kalite yönetim sistemi gereklerini sunan bir teknik spesifikasyon olan ıso/ts 29001, ülkeler arası petrol ve gaz sanayinde giderek artan bir kabul görüyor. Devam Et
Fsc; üyelik tabanına dayalı, kar maksadı taşımayan milletler arası bir kurum olan fsc (orman yönetim konseyi), orman yönetim ağının ilerletilen ve insanların toplanarak oluşturduğu, kötü orman politikalarını durdurma çalışmalarını prensip edinen bir kuruluş olarak meydana gelmektedir. Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?