Iso 22716 Standardının Kapsamı Nelerdir?
İso 22716 standardının kapsamı altta maddeler halinde sıralanmıştır.
Kapsam, Şartlar Ve Tanımlar
» Personel: Kilit yetkinlik, yönetim sorumlulukları, beceriler ve eğitim, personelin sağlığı ve temizlik, ziyaretçiler ve eğitimsiz personel
» Üretim tesislerinin nitelikleri: iş kanalları, zemin, aydınlatma, tuvaletler, duvarlar, sarf malzemeleri, havalandırma, bakım
» Cihazlar: Kalibrasyon, kurulum, temizlik, bakım, sarf malzemeleri, yedekleme sistemi
» Ham madde ve ambalaj malzemeleri: temel prensipler, satın alma işlemi, kritik ve kritik olmayan ham maddeler
» Üretim: Üretim işlemleri, rehberlik prensibi, ambalaj malzemeleri, süreç kontrolleri, toplu ürün depolama, paketleme işlemleri, hammaddeler ve stok, stoklama
» Biten ürünler: Rehberlik prensibi, sürüm, iade, nakliye, depolama
» Kalibrasyonlar ve Kalite analizi: rehberlik prensibi, test metodları, kabul özellikleri, neticeler, referans standartları, reaktifler, çözeltiler, örnek saklama, kültür, medya, örnekleme,
» Teknik özelliğe uygun bulunmayan ürünün işlenmesi: dökme ürünler, mamul ürünler, ham madde ve ambalaj, reddetme
» Atık yönetimi: Atık çeşitleri, rehberlik prensibi, atılma, konteynerler
» Taşeronluk: Üretim, analiz, paketleme, sözleşme kabulü, cihaz ve denetim sözleşmeleri, yazılı anlaşmalar
» Sapmalar, geri çağırmalar ve şikayetler: ürün şikayetleri, ürün geri çağırma
» İç denetim
» Dokümantasyon
» Değişiklik kontrol
- Sorhocam
- admin@sorhocam.com
💬 ''Iso 22716 Standardının Kapsamı Nelerdir?'' konu başlığı ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi buraya yazabilirsiniz, cevaplamaktan mutluluk duyarız! 😊