Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Kayısı Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?
- Sorhocam
- Bitki Besleme Ve Gübreleme Teknikleri
- Meyve Ve Sebze Gübreleme Programları
- 1 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 399 okunma
Kayısı Gübreleme Programı
Kayısı derin, geçirgen, iyi havalanan, sıcak ve besin maddelerince zengin, ince dokulu, tınlı veya tınlı-kireçli, nötr pH’lı topraklarda iyi yetişir. Çok fakir ve kuru topraklarda gerek büyümesinin gerilemesi, gerek çiçek tozu ve dişi çiçek organlarının beslenememesi yüzünden verim tehlikeye girer.
Altları kayalık ve az derin topraklarda yetişen kayısı ağaçlarının meyveleri nispeten ufak ve kuru madde oranı da yüksek olduğundan daha çok kurutmaya elverişlidir. Çok nemli ve ağır topraklardan da hoşlanmaz. Bu gibi topraklarda ancak erik anacı üzerine aşılı ise gelişebilir. Fakat bu durumda da fazla vejetatif büyüme eğilimi göstereceğinden meyveye yatamazlar.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları