Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Fasulye Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Fasulye Gübreleme Programı
Fasulye toprak istekleri bakımından seçici bir bitki değildir. Çok hafif kumlu topraklar dışında her toprakta yetiştirilebilir. Ancak organik madde bakımından zengin ve su tutma kapasitesi iyi olan topraklarda daha başarılı sonuçlar verir. Potasyumca zengin topraklarda yetiştirilen taze ve kuru fasulyelerde kalite belirgin bir şekilde artar. Kaymak bağlayan topraklarda özellikle tohumun çimlenme döneminde düşen yağışlar önemli çimlenme zorluklarına yol açar.
Fasulye toprak istekleri yönünden fazla seçici olmayıp kumlu ve humuslu topraklarda daha iyi yetişmektedir. Fazla asidik topraklardan hoşlanmaz. pH’sı 6.8-7.5 arasında olan topraklarda iyi ürün alınmaktadır. Fasulye sebzeler arasında tuza en hassas olanıdır. Tuzlu topraklarda fasulye yetiştiriciliği zorlaşır. Ayrıca sulama suyunun da tuzlu olmaması gerekir.
Fasülye de Besin Elementi Noksanlıkları
Fasülyede Mangan Noksanlığı
Fasülyede Demir Noksanlığı
Fasülyede Potasyum Noksanlığı

Ihlamur Ağacının Odunu En Hafif Maddelerden Biri Olduğundan Model Uçaklar Gibi Hafif Olması İstenen Eşyaların Ihlamur Kerestesinden Yapıldığını Biliyor Muydunuz?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri