• notifications1
  • menü

Bugün : 3 Aralık 2024 Salı

Salatalık (Hıyar) Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Hıyar Gübreleme Programı

Hıyar bitkisi toprak seçen bir bitkidir. Çok nemli, soğuk ve su yönünden fakir topraklar ile killi topraklar hıyar yetiştiriciliği için uygun değildir. Böyle topraklarda bitki yeterince gelişemez. Hıyar su tutma kapasitesi yüksek, besin maddelerince zengin, tuzsuz, fazla kireç içermeyen, organik maddece zengin sıcak topraklardan hoşlanır.

Hıyar Gübreleme Programı

Ağır topraklarda çiçek teşekkülü gecikir, köklerde çürümeler meydana gelir ve kök hastalıkları ortaya çıkar. Hafif toprakların kötü özellikleri organik madde ilavesiyle düzeltilir ve uygun ticari gübreleme yapılırsa hıyar yetiştirilebilir. Toprak pH’sının 5.5-5.8 arasında olması bitki gelişimi için uygun olup daha düşük pH değerlerinde magnezyum noksanlığı baş gösterir.

 

Hıyar Gübreleme Programı

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

Ahmet Çam

25.11.2020 18:31:53

Meraba iyi aksamlar benim sedandaki Salatalikda meyve tutumu iyi Ama büyümeler çok zayıf bir donum Salatalikda haftalık 200kilo cikmiyo ekim 15 ekim yapıldı cinsi şampiyon menderes yardımcı olursanız sevinirim tel:05368715609

Sorhocam

7.10.2020 09:30:17

Magnezyum ve azotu bir kullanmanız gerekmektedir.   

Salih Kırdağ

28.09.2020 23:39:00

Salata fidesi yaşlanması hangi gübre gençleştirir

(23308 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi