• notifications1
  • menü

Bugün : 16 Ocak 2025 Perşembe

Yonca Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?

Yonca Gübreleme Programı

Protein ve mineral maddelerce zengin bir yem bitkisi olan yonca derin bir kök sistemine sahip olup değişik tekstürdeki topraklarda yetişebilmektedir. Kumlu-tınlı, kireçli, humuslu ve havalanabilen topraklarda iyi gelişmektedir. Toprak asitliğine karşı hassas olduğundan pH’sı 6’dan düşük topraklarda yoncalık kurulmadan önce kireçleme yapılarak pH’nın 6.5-7 civarına yükseltilmesi gerekir.

Yonca Gübreleme Programı

Yonca, derin kökleri sayesinde toprağın alt katlarındaki sudan faydalanabilir. Yine de üstün verim için her biçimden sonra sulanmalıdır. Tesviye edilmemiş yoncalıklarda sulama düzgün olmayacağından bitki gelişimi dalgalı olur ve böyle yerlerde biçimde sorunlar yaşanır. Yonca yaprakları açık yeşilden koyu yeşile döndüğü zaman sulama zamanının geldiği anlaşılmaktadır. Yonca bir mevsimde 800-1.300 mm (800-1.300 ton/da) civarında su tüketmektedir.

 

Yonca Gübreleme Programı

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(37946 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

reflesh

Finlandiya'da Yetişen Çam Ağaçlarının Kökü 50 Km.den Fazladır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi