Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Ayçiçeği Yetiştiriciliğinde Gübreleme Programı Nasıl Olmalıdır?
- Sorhocam
- Bitki Besleme Ve Gübreleme Teknikleri
- Meyve Ve Sebze Gübreleme Programları
- 1 dosya
- 1 resim
- 0 yorum
- 681 okunma
Ayçiçeği Gübreleme Programı
Ayçiçeği ülkemizde üretimi son zamanlarda artmış tek yıllık bir yağ bitkisidir. Bitkisel yağ üretimimizin %46’sı ayçiçeğinden karşılanmaktadır. Türkiye 1 milyon 450 bin ton ayçiçeği üretimi ile Dünya sıralamasında 7’inci sıradadır. Yeterli miktarda nemli, humusça zengin toprakları seven bu bitki toprak asitliğine karşı hassastır. Toprak tipi yönünden çok seçici olmamasına rağmen organik maddece zengin, derin ve su tutma kapasitesi yüksek topraklarda iyi gelişir. Kumsal topraklardan ağır bünyeli killi topraklara kadar her türlü iyi drenaj sağlanmış topraklarda tarımı yapılabilmektedir.
Ayçiçeğinin tuzluluğa karşı toleransı az olup bu şartlarda tohumların yağ kapsamı düşmektedir. Toprakta %1-2 düzeyinde bulunacak tuz konsantrasyonu çimlenmeyi önemli oranlarda düşürmektedir. Ayçiçeği, pH’sı 6-7.2 arasında olan topraklarda iyi yetişmektedir.
Ayçiçeği, kara iklim kuşağında ve ılıman iklimin yağışlı bölgelerinde de yetiştirilebilir. Kısmen kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. 4-6 yapraklı oluncaya kadar, ilkbaharın geç donlarına dayanır. Kurak bölgelerde sulanmalıdır.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Ayçiçeği Tarımı 3232 kb
Konu İle İlgili Etiketler
ayçiçeği gübrelemesi ne zaman ve nasıl yapılır?- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları