Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Uçucu Maddeler Tayini Analizi Nasıl Yapılır?
Uçucu Maddeler Tayini
Yöntemin Prensibi
Bu yöntem ile nem ve uçucu maddeler beraber olarak tayin edilir.
Kullanılan Malzemeler ve Cihazlar
- Terazi
- Etüv
- Baget
- Petri Kutusu
- Desikatör
Deneyin Yapılışı
İçerisinde 2-3 g ince kum ve bir baget ile birlikte sabit tartıma getirilen petri kutuları veya nikel kurutma kaplarının içerisine 4-5 g homojen hale getirilmiş örnekten tartılarak alınır (M1). Kurutma kabı etüve yerleştirilir. Etüvün sıcaklığı yavaş yavaş 105±2 °C’a getirilir. Katı bir kütle oluştuğu zaman kurutma kabı dışarı alınarak baget yardımı ile toz hale getirilir. Baget ile birlikle kurutma kabı tekrar etüve yerleştirilir. 3-4 saat sonunda kurutma kapları desikatöre alınır ve soğuması beklenir. Tartım alınır (M2)
Hesaplamalar
% Uçucu madde Miktarı = [ (M1-M2) / m] x 100
M1 = Alınan örnek + sabit tartıma getirilen kurutma kabı + kum + baget ağırlığı (g)
M2 = Kurutulmuş örnek + sabit tartıma getirilen kurutma kabı + kum + baget ağırlığı (g)
m = Alınan örneğin ağırlığı (g)

Bir portakal ağacı yüz yıldan fazla süre meyve verebilir. 1421 yılında Fransa’ya getirilmiş olan bir portakal ağacı tam 473 yıl boyunca meyve vermeye devam etmiştir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri