Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Septoria Lycopersici

Septoria Leke Hastalığı
(Septoria Apiicola, Septoria Lycopersici)
SEPTORİA LEKE HASTALIĞI BELİRTİSİ
Hastalık yapraklarda ve yaprak saplarında çok küçük, yuvarlak, kesin hudutlarla ayrılmış kahverengi lekeler halinde ve bitkinini önce yaşlı yapraklarında görülür Bu lekeler 3mm çapına kadar büyür ve merkezlerinin rengi açık kahverengi olur Üzerinde siyah veya koyu kahverenginde küçük yapılar vardır Zamanla lekeler büyür ve yaprağı kaplayacak kadar çok sayıda olur Hastalık şiddetli olduğu zaman meyvelerde ve yumrularda küçülmeler ve kalite bozuklukları meydana getirir Hastalığın şiddeti yağışlı ve rutubetli yıllarda daha da artar
SEPTORİA LEKE HASTALIĞI HASTALIĞIN GÖRÜLDÜĞÜ BİTKİLER
Domates, marul, maydanoz, soğan, kereviz, kabak
SEPTORİA LEKE HASTALIĞI MÜCADELE YÖNTEMLERİ
Kültürel Önlemler:
- Temiz tohum kullanılması
- Ekim nöbeti yapılması
- Hastalıklı bitkiler ve hasat artıklarının toplanıp yok edilmesi gerekmektedir
SEPTORİA LEKE HASTALIĞI KİMYASAL MÜCADELEDE KULLANILACAK İLAÇLAR VE DOZLARI
Etkili madde adı ve oranı | Formülasyonu | Doz 100 lt suya | İlaçlama ile hasat arasındaki süre (Gün) |
Ziram %80 | WP | 400g | 14 |
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Sebzelerde Septoria Leke 122 kb
- Buğdayda Septoria Leke 515 kb

Bir portakal ağacı yüz yıldan fazla süre meyve verebilir. 1421 yılında Fransa’ya getirilmiş olan bir portakal ağacı tam 473 yıl boyunca meyve vermeye devam etmiştir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri