Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Yemlerde Üreaz Testi (Kalitatif Metot) Analizi Nasıl Yapılır?

- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Yem Analiz Yöntemleri
- 0 dosya
- 0 resim
- 1 yorum
- 190 okunma
Üreaz Testi (Kalitatif Metot)
Yöntemin Prensibi
Soya unlarındaki üreaz aktivitesi, numunedeki ürenin amonyağa dönüştürülmesi sonucunda fenol kırmızısı indikatörü varlığında var-yok tespitine dayanır.
Kullanılan Malzemeler ve Cihazlar
- Petri Kutusu
- Spatül
- Terazi
- Mezür (50 mL)
Kullanılan Kimyasallar
- 0.1 N Sodyum hidroksit (NaOH) çözeltisi
- 0.1 N sülfürik asit (H2SO4) çözeltisi
Üre-fenol kırmızısı çözeltisi: Sırasıyla 1.4 g fenol kırmızısı, 70 mL 0.1 N NaOH çözeltisi, 350 mL saf su, 210 g üre (RA grade) ve son olarak 3 L saf su eklenerek bir karışım elde edilir. Elde edilen çözeltinin üzerine, çözeltinin rengi kehribar (koyu sarı -kahverengi) olana kadar 0.1 N sülfürik asit çözeltisi eklenir.
Deneyin Yapılışı
Petri kabına bir spatül homojen hale getirilmiş soya küspesi koyulur. Üzerine 25 mL kehribar rengine getirilmiş üre-fenol kırmızısı çözeltisinden eklenir. Petri kutusu dairesel hareketle hafifçe çalkalanıp 5 dakika bekletilir. 5 dakika sonucunda petride;
- Birkaç tane dağınık kırmızı parçanın varlığında üreaz enzimi az aktif
- Yüzeyin yaklaşık % 25’i kırmızı parçacıklarla kaplı ise üreaz enzimi orta derecede aktif
- Yüzeyin yaklaşık % 50’si kırmızı parçacıklarla kaplı ise üreaz enzimi aktif
- Yüzeyin yaklaşık % 75’i kırmızı parçacıklarla kaplı ise üreaz enzimi çok aktif denebilir. Bu durumda üreaz aktivitesinin 0.2’den fazla olduğu kabul edilir.

Ihlamur Ağacının Odunu En Hafif Maddelerden Biri Olduğundan Model Uçaklar Gibi Hafif Olması İstenen Eşyaların Ihlamur Kerestesinden Yapıldığını Biliyor Muydunuz?
SORHOCAM.COM
Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları