Tarım, gıda ve hayvancılık üzerine kurulmuş bir websitesidir. Websitemizde yetiştiricilik, hastalıklar, zararlılar vb. ile ilgili yazılar bulunmaktadır.
Tarhanada Asitlik Tayini Nasıl Yapılır?

- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Gıda Analiz Yöntemleri
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 249 okunma
Tarhanada Asitlik Tayini
Kullanılan Malzemeler ve Cihazlar
- Erlen(250 mL)
- Pipet (5-10 mL)
- Terazi
- Büret(50 mL)
- Mezür(50 mL)
- Filtre kağıdı
- Huni
Kullanılan Kimyasallar
- %1' lik Fenolftalein belirteç çözeltisi (% 95 lik etil alkolde hazırlanmış)
- 0,1 N ayarlı NaOH çözeltisi
- % 67 'lik Etil alkol (nötrleştirilmiş)
Deneyin Yapılışı
Erlene 10 g tarhana tartılarak eklenir. Üzerine 50 mL (20 ºC'da) % 67 'lik nötrleştirilmiş etil alkol eklenir. Erlenin kapağı kapatılarak 5 dakika kuvvetli çalkalanır ve süzgeç kağıdından süzülür. Süzüntüden 10 mL alınır. Çözeltinin rengi açılana kadar saf su eklenir. 2-3 damla fenolftalein belirteç çözeltisi eklenerek büretteki ayarlı NaOH çözeltisi ile pembe renk gözleninceye kadar titrasyona devam edilir. Gözlenen pembe renk 30 saniye süre ile kalıcı olmalıdır.
Hesaplamalar
%A = (V x N x 100 x SF) /m
N = Ayarlanan NaOH derişimi
V = 0,1 N NaOH için harcanan hacim mL
m = Alınan örnek miktarı g
SF = Seyreltme faktörü (10 g örnek alınıp üzerine 50 mL alkol eklendi ve bu çözeltiden 10 mL alındı. Seyreltme faktörü burada 50/10=5 dir.)
SORHOCAM.COM
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları
Copright 2014 - 2023 Konya