Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Kantaron (Hypericum Perforatum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
KANTARON (Hypericum perforatum)
Hypericum (binbirdelikotu) türlerinin yapraklarındaki şeffaf noktacıklardan dolayı bitkiye türkçe bu isim verilmiştir. Anadolu’da 50’den fazla türü yetişir. Kantaron ülkemizin doğal alanlarında geniş bir yayılma alanı olan tıbbi bitkilerimizdendir.
H. perforatum (sarı kantaron) Anadolu’da yaygın 20-80 cm boyunda bir türdür. Yapraklarında örtü tüyleri bulunmaz, fakat çok sayıda salgı tüyü ile kaplıdır. Çiçekleri dallanmış topluluklar halindedir. Petalleri altın sarısı renkli, küçük siyah beneklidir. Çiçekli dallar zeytin yağı içinde maserasyona bırakılarak “Kantaron yağı” elde edilir. Kantaron yağı halk arasında yara iyi edici olarak yaygın olarak kullanılır. Ayrıca sedatit özelliklerinden dolayı John’s Wort peraparatı ile dünyada önemli bir pazar oluşturmuştur.
Kantaron çok yıllık bir bitki olup kullanılan kısımları toprak üstü herbalarıdır. Ülkemiz koşullarında kültüründe hiçbir problemle karşılaşmadan kültürü kolaylıkla yapılabilmektedir. Hyperisin kaynağı olarak kültürü yapılan kantaron kolaylıkla kültürü yapılan bir tıbbi bitkidir.
Hurma Ağacı Adem A.S.'ın Yaratıldığı Toprağın Kalanından Yaratılmıştır Ve İnsanın Bedeni İhtiyaçlarının Tamamını Karşılayan Nadir Besinlerdendir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri