Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bentonit Kili Nasıl Içilir
- Sorhocam
- Şifalı Bitkiler (Bitkisel Yağlar Ve Çaylar)
- Sağlıklı Yaşam
- 0 dosya
- 1 resim
- 0 yorum
- 968 okunma
Bentonit kil, hem dahilen (ağız yoluyla alınarak) hem de haricen (cilde sürülerek) kullanılabilir. Ağız yoluyla alınan bentonit kil, vücuttaki zararlı patojenlere bağlanarak bu zararlı maddelerin bağırsaklardan kan dolaşımına karışmasını engeller ve vücuttan atılımını kolaylaştırır Harici uygulaması da bentonit kilin sık kullanım şekillerinden biridir. Bentonit kil, cilt maskesi, kil banyosu, saç maskesi ve diş macunu şeklinde de kullanılabilir.
Bentonit kil nedir?
Bentonit kil faydaları ise şu şekilde sıralanabilir..
Egzama, Dermatit ve Sedef hastalığına iyi gelir
Bentonit kil su ile karıştırıldığında kil maskesi olur ve cildi toparlamak için kullanılır. Bentonit kil, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Bentonit kil, topikal olarak cilt yüzeyine uygulandığında antibiyotik etkisi ile cilt enfeksiyonlarını sakinleştirmeye, yaraların veya egzamadan kaynaklanan cilt sorunlarının iyileşme süresini hızlandırmaya yardımcı olabilir.
Bentonit kil sebum (yağ) üretimini azaltır. Önemlidir çünkü artan yağlanma kıl foliküllerinin tıkanmasına ve bakteri üremesine bu durumda akne gibi cilt enfeksiyonlarına yol açar.
Bentonit kilde bulunan silis, kasların, tendonların, bağların, kıkırdak ve kemik dahil bağ dokularını güçlendiren zengin mineral içerir.
Silis Cildinizi Yumuşatır
Saç ve saç derisi için de çok faydalıdır. Saç derisini besler ve kepeği engeller. Hasar görmüş saçları onarır ve parlaklık verir. kepek, egzama(dermatit) sorunları için bentonit kil içeren şampuanları kullanabilirsiniz. 2. Ciltteki zehirli toksinleri temizlemek için banyoda kullanılır Bentonit kil, banyoda yıkanma suyunuza eklenebilir ve cildinizden toksinleri arındırma görevi görür.
Hücrelerin Daha Fazla Oksijen Almasına Yardımcı Olur
Bentonit kili, derin temizleme etkisi ile hücrelerin oksijen almasına yardımcı olur. Hücreler kendilerine daha fazla oksijen geldiğinde, enerjiniz artar ve kas iyileştirme de dâhil olmak üzere sizi hastalıklardan uzak tutar.
Bentonit Kil Vücudu Alkalize Eder
Günümüz şartlarında tükettiğimiz besinlerin çoğu, vücudumuzda asidik bir reaksiyona girer. Sağlıklı beslenmeyen kişilerin vücudu asidik olur. Çünkü mide bu besinleri parçalamak için daha kuvvetli asitler üretmek için ekstra çaba gösterir. Bentonit kil, vücudun pH seviyesini asidite ve alkalinite arasında daha iyi bir dengeye getiren, kan tükürük ve idrarın daha alkalin olmasına yardım eden alkalileştirici mineraller içerir. Bentonit kil nedir? Faydalarını sıralamaya devam ediyoruz.
Probiyotikleri Arttırır
Bentonit kil bağırsaklardan toksinler, kimyasal maddeler ve ağır metallerin giderilmesiyle bağırsak duvarında yaşayan “iyi bakteri” ya da probiyotikleri teşvik eder.
İçme Suyunu Temizler
Bentonit kil genellikle içme sularında bulunan florürün azaltılması için kullanılır. Magnezyumla birleştiğinde, bentonit kili musluk suyunu temizler.
Pişiği Tedavi Eder
Bentonit kili tahriş olmuş ya da kızarmış cildi onarır. Bebeklerin cildine rahatlıkla uygulanabilir. Cildinize az miktarda kil uygulayın ve silinmeden / durulamadan önce birkaç dakika bekletin. İyice kuruduktan sonra ılık su ile durulayın. Bentonit kilin faydalarını bu şekilde sıraladık..
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri