Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yılanlar İle Mücadele Yöntemleri
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 5 resim
- 0 yorum
- 14705 okunma
Yılan günümüzde ve geçmiş dönemlerde insanların korktuğu ve çok tehlikeli sürüngen grubuna dahil olmuştur. Yılan boyları 10 cm den 10 m ye kadar türlerine göre çeşitlilik göstermektedir.
Dünyadaki yılanların %99 u zehirlidir. Yılanlar genellikle yaz mevsimi hayvanıdır ve etçil beslenir. Besinleri genelde zehirle etkisiz hale geldiğinden her türlü canlı grubundan seçilir. Yılanlar yumurtlama yöntemi ile çoğalırlar ve yumurtalarını toprak altları ve kaya dipleri gibi yaşam alanı seçtikleri yerlerde korurlar.
Yılanlar önce sokarak zehir yöntemiyle etkisiz hale getirir, sonra kurbanlarını yutarlar ve sindirmeleri uzun bir süre alır. Bu süreçte yılan başka bir besin ihtiyacı istemez. Yılanlar beslenmek için yaşam sahalarımıza kolayca sızabilirler. Bu sürüngenlerin görüldüğü yerde profesyonel müdahale gerekir.Yılan ilaçlama esnasında bireysel mücadele yararın yanında çoğu zaman ölümle sonuçlanan zararlar doğurur.
Yılanlar diğer hayvanlara oranla insan hayatına tehlikeli müdahalesi en fazla olan sürüngenlerdendir. Yılan zehiri insan vücuduyla buluştuğunda ölümcül sonuçlar doğurur.Yılanlar rahatsız edilmedikleri ve besin amaçlı olmadığı sürece insanlara yaklaşmazlar bu sayede yılanlardan görüldüğü yerde uzak durmak gerekir. Yılan sokmasında vücuda bağlı olarak organ iflasları,kaslarda duyarsızlık ,hareket kabiliyetinde tutarsızlık,yanma hissi,ateş gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için ve önceden koruyucu amaçlı profesyonel bir müdahale gerekebilir .
YILAN İLAÇLAMA
Yılan ilaçlama yöntemleri, yöntem olarak diğerlerinden farklıdır. Öncelikle yılanlarla birebir yakınlaşmalardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Ani müdahalelerle yaklaşılmamalıdır. Yılanlarla mücadele edebilmek bireysel olarak çok zordur. Yılan türleri zehirli oldukları için müdahalelerde bilinçli yaklaşım ve üretici çözüm gerekmektedir.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları