Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Örümcekler İle Mücadele Yöntemleri
- Sorhocam
- Hijyen, Pest Kontrol Ve Gıda Güvenliği
- Pest Kontrol
- 0 dosya
- 5 resim
- 0 yorum
- 9783 okunma
Örümcekler kutuplar hariç dünyanın her yerinde görülebilen bir türdür. Örümceğin boyları türlerine göre bir cm ile otuzbeş cm arasında değişiklik göstermektedir. Örümcekler gövdelerine bağlı 8 bacağa sahip olup kafa ve gövdeleri kaynaşmıştır. Bacakları çengelli olduğundan ördükleri ağlarda çok rahatlıkla dolaşabilirler.
Örümceklerin baş kısımlarında 4-5 çift basit gözleri bulunmakla beraber başlarında yer ve yön bulmayı sağlayan bir çift antenleri vardır.Bu antenler erkek örümceklerde cinsel organ görevi görürler. Örümceklerin karın kısımları gövde kısmından daha büyük olmakla birlikte, örümcekler çeşitli böceklerle beslenirler.
Örümceklerin başlarında kıskaçlı ağızları ve ağızın iç kısmında da zehirli bir iğne mevcuttur. Avlarını kıskaçlarındaki zehir sayesinde felce uğratırlar. Avının iç organlarına tükürük benzeri bir salgı vererek iç organları sıvı haline dönüştürerek ve bu sıvıyı emerek beslenir. Örümcekler ağlarını genelde gece örerler ve ağ örme işlemini 50-65 dakikada tamamlarlar. Örümcek ağının orta kısmında bulunan yapışkan kısım sayesinde avlarının ağa yapışmasını sağlar. Örümcekler yavruları sırtlarında taşırlar. Dişi örümcek yumurtaları ağları yaptıkları torbalara bırakır ve örümcek yumurtaları 30 ile 70 gün içinde yavruları çıkar. Örümcek ağını ağızdan salgıladığı bir enzim sayesinde oluşturmaktadır. Örümcek 1 gün içinde 280 metre ağ örebilmektedir.
ÖRÜMCEK ZARARLARI
Örümcek ısırmaları ve bunun neticesinde zehirlenme oluşabilir. Örümcek insanı soktuğunda öldürebilecek güçtedir. Btkilere de zarar veren örümcek türleri vardır.
ÖRÜMCEK İLE MÜCADELE
Örümceğin çok hızlı üreme özellikleri vardır. Örümcekle mücadele için sıvı ilaçlar profesyonelce uygulanmalıdır.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları