Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitler İle Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
- Sorhocam
- Şifalı Bitkiler (Bitkisel Yağlar Ve Çaylar)
- Sağlıklı Yaşam
- 0 dosya
- 5 resim
- 1 yorum
- 15285 okunma
Bitler İle Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Bit eklem bacaklılar sınıfına dâhil olan 2 ile 4 mm boylarında, kanatsız haşerelerdir. Bitlerin ağızları delme ve kan emme işlerini yerine getirebilecek şekilde ilginç bir yapıya sahiptir. Bitler besin ihtiyaçlarını vücutlarımızdan kopan deri parçaları ile vücudumuzdan salgılanan yağ ve kanla karşılarlar. Bit haşeresiyumurtlama yöntemiyle üreyen canlılar olup yumurtalarına da halk arasında sirke adı verilir. Bitlerin ömürleri genel olarak 1 aydır. Genel olarak parazit şeklinde yaşamlarını sürdürürler.
Baş biti, vücut biti, kasık biti gibi türleri vardır. Bitler toplu yaşam alanlarımızda kolayca üreyebilir ve yayılabilirler. Bit genelde kış aylarında ve temizliğin pasif olduğu alanlarda görülür. Bit ilaçlama mutlaka konusunda uzman ekipler tarafından yapılmalıdır.
Bitler yapı olarak çıplak gözle algılanmadıkları için, insanların bünyesine çok rahat yerleşebilirler. Delgeç tırnaklı yapıları sayesinde bulundukları alanlarda hem barınırlar hem de kan emerler. Bitler bu kan emişi sırasında diğer yerleşkeler aracılığı ile aldıkları mikrobu kolayca bulaştırmaya neden olabilirler. Bu mikrop vücudumuza tifo, humma gibi bulaşıcı rahatsızlıkları bulaştırır. Bite karşı önceden önlem almak ve engellemek hijyeni ortamlar sayesinde mümkündür.
Bit İlaçlama
Bite karşı esas olan temizliktir. Bitin vücuda bulaşması sonucunda vücut temizlenmeli, ilaçlanmalı ve yaşadığımız alanlar bit ilaçlama yöntemi ile dezenfekte edilmelidir. Eşyalarımız tamamen elden geçmeli ve bunlar mümkün olduğunca aynı süreçte yapılmalıdır. Bit ilaçlama profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Öncelikle; bitlerin yerlerinin tespiti ve yuvalardan dışarı çıkmalarının sağlanması ve yok edilmeleri olmalıdır.
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları