Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Süs Lahanası Nedir?
Süs Lahanası
- Latince :Brassica oleracea acephala
- Familya : Cruciferae
- Anavatanı : Avrupa
- Mekan : İç Mekan
- Grup : Mevsimlik Çiçekler
Tanımı: Tek yıllık veya iki yıllık, 10-30 cm boyunda otsu bir bitkidir. Dıştaki yapraklar dumanlı yeşil, ortadaki yapraklar kırmızı, mor, beyaz veya sarı renklidir. Düz kenarlı yapraklı, ince saçaklı yapraklı ve derin dişli yapraklı vardır. Genellikle park ve kavşaklar gibi peyzaj alanlarında kullanılan güzel görünümlü oluşturmak için kullanılmaktadır.
Işık İsteği: Güneşli, aydınlık yerleri tercih etmektedir.
Sıcaklık İsteği: Ilıman veya soğuk iklimlerde yetişir. Soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır. Sıcak havalar yaprak renklenmesini bozduğu için istenmemektedir.
Toprak İsteği: Derin, hafif kireçli, besin maddelerince zengin toprakları tercih eder.
Sulama: Fazla su istemez. Genelde kış aylarında yetiştirildiği için nem ve su ihtiyacını topraktan karşılar.
Gübreleme: Özellikle renklenme başladıktan sonra azotlu gübre verilmemelidir. Ancak yetersiz gübreleme yapıldığında ise yapraklarda sararmalara ortaya çıkabilir.
Budama: Budamaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Sadece sararan ve kuruyan dış yapraklar, bitkiden uzaklaştırılması gerekmektedir.
Üretimi: Tohumla üretilir.
Hastalık ve Zararlılar: Mantari yaprak lekesi hastalığı ve yaprak biti zararlısına çok sık rastlanmaktadır.
Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri