• notifications1
  • menü

Bugün : 9 Aralık 2024 Pazartesi

Sıklamen Çiçeği Evde Nasıl Bakılır?

Sıklamen Çiçeği Evde Nasıl Bakılır?

Sıklamen

  • Latince : Cyclamen persicum
  • Familya : Primulaceae
  • Anavatanı : Doğu Akdeniz bölgesi
  • Mekan : İç Mekan
  • Grup : Mevsimlik Çiçekler

Sıklamen

Tanımı: Yumrulu bir bitkidir. Sarmal, karşılıklı diziliş gösteren uzun saplı, iri ve yürek şeklindeki üst yüzü donuk yeşil, kenarı tam veya düzensiz olarak dişli yaprakları vardır. Eylül-nisan arası çiçek açan beyaz, kırmızı, pembe, krem ve mor renklerde taç yaprakları tersine kıvrılmış, baş aşağı duran çiçekleri vardır.

 

Işık İsteği: Aydınlık fakat direk güneş almayan ortamı sever.

 

Sıcaklık İsteği:  Kış aylarında 15 °C sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır.

 

Toprak İsteği: Yaprak çürüntüsü, turba ve kum karışım saksı harcı olarak kullanılabilir.

 

Sulama: Çiçeklenme döneminde düzenli olarak toprak nemli tutulmalıdır. Sulama yapılır iken yapraklara su değmemesine özen gösterilmelidir.

 

Gübreleme: Çiçeklenme dönemi boyunca iki haftada bir gübreleme yapılması tavsiye edilmektedir.

 

Saksı Değişimi: Saksı değiştirme işlemi, bitkinin sonbahar ve kışın çiçeklenmesi isteniyorsa temmuz ayı başında; kış sonu ve ilkbaharda çiçeklenmesi isteniyorsa eylül ayı başında yapılır.

 

Budama: Kuruyan, çürüyen yaprak ve çiçekler (sapları ile birlikte) kesilip uzaklaştırılmalıdır.

 

Üretimi: Tohum ve yumruların ayrılması şeklinde çoğaltılabilir.

 

Hastalık ve Zararlılar: Önemli hastalıkları, virüs, yumru çürüklüğü, kök çürüklüğü, solgunluk ve kurşuni küf; zararlıları ise nematodlar, kırmızı örümcekler, thripsler ve yaprak bitleridir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Soğan vücut hücreleri görünümündedir. Bütün vücut hücrelerinden atık maddelerin temizlenmesine yardım eder. Hatta gözlerin epitelyal katlarının yıkayan gözyaşlarına bile sebep olur.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi