• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Gerbera Jamesonii (Gerbera Daisy) Çiçeği

  • Latince : Gerbera Jamesonii
  • Familya : Compositae
  • Anavatanı : Güney Afrika ve Asya
  • Grup : Mevsimlik Çiçekler

Gerbere Çiçeği

Tanımı:  Uzun ömürlü, yalın kat ve katmerli formda, beyaz, sarı, pembe, turuncu,  kırmızı tonlarında, iri papatya benzeri çok gösterişli çiçekleri olan çok yıllık otsu bir bitkidir.  Alt tarafı tüylü yaprakları, pancar gibi iri parçalı veya düzdür. Kalın ve etli kökleri vardır. Çiçek parterlerinde, balkonlarda saksı içerisinde yetiştirilebilmektedir. Ayrıca kesme çiçek olarak vazolarda da kullanılabilir.

 

Işık İsteği: Güneş isteği çok fazladır.

 

Sıcaklık İsteği: Bitkinin sıcaklık isteği genellikle büyüme devresinde çiçek devresinden daha fazladır. Sıcaklık isteği ışık koşullarına göre farklılık gösterdiği gibi aynı zamanda çeşitlere göre de değişmektedir. Kış aylarında en düşük sıcaklık 10 C olmalıdır.

 

Toprak İsteği: Toprak seçerken, suyu iyi süzen bir toprağın kullanılmasına dikkat edilmelidir. Topraktan geçen hastalıklara karşı oldukça hassas olması nedeniyle, topraksız yetiştiriciliğin daha çok uygulandığı bir türdür. Bu nedenle kaya yünü, torf, perlit, pomza, Hindistan cevizi lifi gibi maddeler yetiştirme ortamı olarak kullanılır.

 

Sulama: Toprak devamlı nemli tutulmalı, ancak fazla ıslak olmamalıdır. Yaz aylarında toprağın kurumamasına dikkat edilmeli, kışın daha az su verilmelidir..

 

Gübreleme: Tuza karşı duyarlı  olduğundan aşırı gübrelemeden kaçınmalıdır.

 

Bakım : Bitkilerde gelişmenin hızlı olduğu aylarda yan ve orta kısımlardaki fazla sayıdaki yaşlı, kuru ve hastalıklı yapraklar alınmalıdır.

 

Üretimi: Tohum, çelik ve doku kültürü ile çoğaltılır.

 

Hastalık ve Zararlılar: En önemli hastalığı Solgunluk Hastalığıdır.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi