Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Embriyogenez Ve Böcek Yumurtası Nedir?
Böceklerde genel vücut bölümleri
Böcek vücudu genel olarak üç bölüme ayrılmaktadır. Bunlar baş (6 segmentin kaynaşmış hali), thorax (3 segment) ve abdomen (embriyo döneminde 12 segment, fakat daha sonraki evrelerde genel olarak 11 segmentli)` dir.
Böcek başı (Cephalo)
- Böcek vücudu embriyo döneminde 21 segmentten meydana gelmiştir
- Baş 6 adet segmentten oluşmuştur ve kapalı bir kutu halinde, sağlam yapılıdır.
- Baş genel olarak thorax’ın ön tarafında yer almıştır. Fakat bazı familyalarda (Bostrychidae ve Scolytidae (Coleoptera)) baş alt tarafda yer almıştır. Üstten bakılınca görülmemektedir.
- Baş bazı böceklerde (Curculionidae:Coleoptera) ileriye doğru hortum şeklinde uzamış durumdadır.
- Baş, baş ekseni vücut eksenine dik ise hypognathous; baş ekseni vücut ekseni ile aynı doğrultuda ise prognathous olarak isimlendirilmektedir.
Böcek morfolojisi ders notları'nı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.
Konu İle İlgili Dokümanlar
- Böceklerde Yağ Dokular 261 kb
- Böceklerde Solunuma Yönelik Yapılar 801 kb
- Embriyogenez ve Böcek Yumurtası 383 kb
- Böceklerde Sinir Yapıları 548 kb
- Böceklerde Endokrinal Yapılar 360 kb
- Böcek Kanı 635 kb
- Böceklerde Üreme Yapıları 479 kb
- Böcekler Boşaltım Yapıları 297 kb
- Böceklerde Sindirim Kanalı ve Yapısı 369 kb
- Böcek Derisi 920 kb
- Böceklerde Duyu Organları 2145 kb
- Böcek Abdomeni ve Yapısı 1840 kb
- Böcek Toraksı ve Yapısı 2570 kb
- Böcek Başı ve Yapısı 1180 kb
Kurtboğan En Zehirli Bitkilerden Biridir. Boğan otu ve kaplan otu olarak da tanınır. Genelde dağlık bölgelerde yetişir. Eski zamanlarda okların ucuna zehir olarak da kullanılmıştır. yaklaşık 2-6 saat arasında yetişkin bir insanı öldürür. 20 ml’lik zehir ölüm için yeterlidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri