• notifications1
  • menü

Bugün : 20 Eylül 2024 Cuma

ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ

(Epidiaspis leperii) pear red shell bits)

 

ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ TANIMI

Dişi kabuğu 1,0-1,5 mm çapında dış bükey, kirli beyaz renktedir. Kabuk kaldırıldığında dişi armut biçiminde ve şarap tortusu rengindedir.

Armut Kırmızı Kabuklu Biti

ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ ZARAR ŞEKLİ

Zararlı yaprak öz suyunu emerek yapraktaki klorofili yok eder ve yaprak yüzeyinde sarımsı beyaz lekelere neden olurlar. Yoğunluğun yüksek olduğu durumlarda ağaçlar iyi gelişemez, sürgünler tam olgunlaşamaz, meyveler küçük ve kalitesiz olur.

 

ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ ZARARLI OLDUĞU BİTKİLER

En çok armut, sonra elma ve erik ağaçlarında görülür.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

ARMUT KIRMIZI KABUKLU BİTİ MÜCADELESİ

Kimyasal Mücadele

Armut kırmızı kabuklubiti ile sıvama olan ağaçlarda bir kış ilaçlaması gerekir. Yaz ilaçlamaları için nisan ayından itibaren yapılan kontrollerde hareketli larva görüldüğünde ilk ilaçlama, bundan 20 gün sonra ikinci ilaçlama yapılır.

 

ARMUTTA GÖRÜLEN DİĞER HASTALIK VE ZARARLILAR

Konu İle İlgili Dokümanlar

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi