• notifications1
  • menü

Bugün : 9 Aralık 2024 Pazartesi

Zeytin Yaprağı Ne Kadar Kaynatılır?

Zeytin Yaprağı Ne Kadar Kaynatılır?

Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Ve Zararları

Zeytin Yaprağı Çayı, zeytin Türkiye de çoğunluk olarak ege bölgesin de yetişir. Zeytin 10 metreye kadar uzayabilen, sık dallı, her zaman yeşil yapraklı bir ağaçtır. Dünya da en uzun ömürlü ağaçlardan biridir. Yaklaşık 2000 seneye kadar yaşayabilir. Zeytinin kendinden, yapraklarından yararlana biliriz. Bir çok şifayı için de barındırır. Besleyici değeri çok yüksek olan bir besindir. Zeytinin zaten çok faydalı olduğunu biliyoruz. Son yıllarda zeytinin yağı ve yapraklarının da faydalı olduğu bulunmuştur. Bu güne kadar zeytin yaprağın da 100'e yakın faydalı madde bulunmuştur.

Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları

Zeytin yaprağı çayı nasıl hazırlanır;

Zeytin yaprağını her bölge de bulamayız bunun için aktarlardan alabiliriz. İki bardak zeytin yaprağı çayı için: 2-3 çay kaşığı kadar yeterli olacak. Yaprakları ufalayıp 2.5 su bardağı kaynamış suya atın 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra süzüp yemeklerden önce içebilirsiniz. 

 

Başka bir alternatif ise, zeyti yapraklarını ince ince kıyıp küçük parçacıklar haline getirin. Bir bardak sıcak suya iki çay kaşığı zeytin yaprağı katıp demlenmesini bekleyin. Sonra isteğe göre bal ya da limon ile tatlandırarak içebilirsiniz. Faydasını görmek için günde 2-3 kez için.

 

Zeytin yaprağı çayının faydaları

  • Zeytin yaprağının etkisi tıpkı sarımsak ve soğana benzeyen doğal bir antibiyotiktir.
  • Düzenli olarak hastalıklardan korunmak amaçlı tüketileceği gibi doğrudan hastalıkların tedavisin de kullanılır.
  • Zeytin yaprağı çayı ile vücuda giren  mikropları, vücudun doğal bağışıklık sisteme tepki gösterene kadar yavaşlatır.
  • Zeytin yaprağındaki oleuropein ve bozunma ürünü hidroksitirozol güçlü antioksidan etkiye sahiptir.
  • Kalp ve damar hastalıkların da oldukça iyi sonuç verir.
  • Tansiyon ve kolesterolü düşürür. Ayrıca kan sulandırıcı özelliği vardır.
  • Zeytin yaprağındaki kalsiyum elenolate, virüs, bakteri ve mantarı öldürür.
  • Kan şekeri seviyesini azaltır.
  • A,B,C vitamini vardır. Soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Cilt rahatsızlıklarına yardımcı olur. 
  • Sindirim sistemini çalıştırır, zayıflama da etkisi vardır.
  • Zeytin yaprağı yaraların mikropların temizlenmesinde kullanılır.

 

Zeytin Yaprağının Yan Etkileri

Zeytin yaprağı ekstresi ve çayı kullanımının yan etkileri konusunda kaynak sayısı çok azdır. Bu nedenle gebelik ve emzirme dönemindeki kadınların kullanması tavsiye edilmez. Safra taşınız varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Şeker ve tansiyon hastalarının zeytin yaprağı çayı içmeye başlamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Çünkü çay şeker ve tansiyon ilaçları ile etkileşime geçerek bu ilaçların etkisini tehlikeli boyutlarda arttırabilir. Bu hastalıklar dışında kalan bir hastalık nedeniyle düzenli olarak ilaç kullananların tedbiri elden bırakmamak adına doktora danışması tavsiye edilir.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Peygamber Yiyeceği Hurma Ağacının Bir Özelliği De, Ekildiği Yerde Dişisi Ve Çocukları Olmadan Meyve Vermemesidir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi