• notifications1
  • menü

Bugün : 22 Ekim 2024 Salı

Evdeki Sineklerden Nasıl Kurtulunur?

Yaz aylarında ya da havaların ısınmasıyla beraber herkesin en büyük baş belası sinekler ortaya çıkmaya başladılar. Miniğinden irisine onlarca çeşit sinek, evlere girmek için yer kollarken siz önlem almadan duramazsınız. Çok basit önlemler alabileceğiniz gibi kesin önlemler de alarak çözüm bulabilirsiniz. Sineklerden kurtulmanın en kolay yolu marketlerde satılan ilaçlardır. Etkili olanların ufak bir miktarda sıkılması bile yeterli olabilir.

Sineklikler Takılmalı

Havaların ısınmasıyla beraber çoğalan sineklerin eve girmesini engellemek için camlara ve balkon kapılarına sineklikler yaptırabilirsiniz. Takıp çıkartılabilen sineklikleri, kış aylarında çıkartıp kaldırabilirsiniz. Kapılara ve camlara açılıp kapanabilen modelde sineklikler yaptırılarak sineklerden evinizi koruyabilirsiniz. Sineklikte kullanacağınız tellerin aralarının sıkı olmasına dikkat etmelisiniz. En fazla küçük sineklerin geçemeyeceği büyüklükte olmalılar. Evinize sineklik takarsanız; sineklerden kurtulmak için her gün farklı bir yöntem aramaktan kurtulmuş olursunuz. Sineklik olan evlere sinekler sadece yanlışlıkla sinekliklerin açık olduğu zamanlarda girebilir.

 

Doğru Zamanda Saldırı

Sinekliklerin açık olduğu bir anda bile sinekler evinize sızabilir. Böyle durumlarda sineklere doğru zamanda saldırmalısınız. Eğer kimyasal ilaçları kullanmaktan yana değilseniz; geleneksel yöntemlere başvurmalısınız. Çok iyi görebilmelerine karşın sineklerin de zayıf noktaları var. Sinekler, havalandırma yapıldığı sırada sadece tek bir yöne uçabilirler. Ayrıca sinekler, iki tehditten sadece birine karşı kendilerini koruyabilirler. İki elinize alacağınız gazetelerden sadece birinden kurtulabilirler. Ayrıca sinekler, aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda uçamazlar. Sıcaklık 38 dereceyi geçtiğinde ve 9 dereceden az olduğunda sabit biçimde dururlar. Bu anlarda sineklere saldırmak ve başarılı olmak oldukça kolaydır.

 

Sineklerden Kurtulmanın Diğer Yolları

 

Elektrik süpürgesi: Sineğin sabit durduğu bir anda ne sağından ne solundan, direkt arkasından yaklaşarak süpürgeyi çalıştırmanız; sineği kolayca çekebilmenizi sağlar. Sineklerin tehlike algılayıcıları olmadığından bu işlem oldukça kolay olacaktır.

 

Sinek yiyen çiçekler: Evinizde bu çiçekleri bulundurmanız; sineklerden kurtulmanıza fayda sağlayabilir. Bu çiçek sineği iki yaprağı arasına alır ve yapraklar kapanır. Ardından çiçek, sineği başarılı şekilde sindiriyor.

 

Kimyasal olmayan spreyler: Aşırı kimyasal içeren sinek ilaçları yerine evde kendi spreyinizi hazırlayabilirsiniz. Örneğin; bulaşık deterjanları sineklerin solunumlarına son verir. Bununla beraber saç spreyleri de tıpkı saçlara uygulandığında olduğu gibi sineklerin donup kalmasını sağlar.

 

Işıkları söndürün: Hava karardığında evin ışıklarını söndürür ve dış tarafta bir ışık yakarsanız; sinekler ışığa doğru uçarak evi terk ederler. Bunun için evin ışıklarını söndürüp, balkon ışığını yakabilirsiniz.

 

Klasik yöntemler: Sinek öldürme aletleri geniş yüzeyleri sayesinde sineği kolayca yakalayabilir. Sineğin sabit durduğu bir anda sineğin üzerine bu aletle vurabilirsiniz.

 

Elle yakalamak: Sineği elinizle yakalayabileceğinize inanıyorsanız tek avucunuzun içine gelecek şekilde sineği tutun ve ardından dış mekânda sert bir biçimde yere fırlatın. Böylece hem evden uzaklaştırmış olursunuz hem de sineği yok etmiş olursunuz.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kurtboğan En Zehirli Bitkilerden Biridir. Boğan otu ve kaplan otu olarak da tanınır. Genelde dağlık bölgelerde yetişir. Eski zamanlarda okların ucuna zehir olarak da kullanılmıştır. yaklaşık 2-6 saat arasında yetişkin bir insanı öldürür. 20 ml’lik zehir ölüm için yeterlidir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi