• notifications1
  • menü

Bugün : 4 Aralık 2024 Çarşamba

Halıdaki Yanık Izleri Nasıl Yok Edilir, Nasıl Geçer?

Halıdaki Yanık İzlerini Nasıl Geçiririm?

Kadınların bitmek tükenmek bilmeyen çilesi evdeki eşyaların üzerine yapışıp kalan lekelerdir. Pas, yağ, kireç, oje, yanık iz ve lekeleri kolay kolay çıkmadığından her gün yeni yöntemler üzerinde düşünülüp denemeler yapılır. Her yeni çıkan temizlik ürününe onlarca lira verilir ve lekeden kurtulmak amaçlanır. Ancak genellikle harcanan büyük miktarlardaki paralara rağmen çözüm bulunamayabilir. Özellikle evin büyük bir bölümünü kaplayan ve eşyaların daha güzel ve estetik görünmesine yardım eden halılardaki lekeler bayanların kâbusudur. Her gün karşılaşılan basit lekeleri çıkartmak kolay olsa da yanık leke ve izlerini çıkartmak için çok pratik çözümler bulunamamaktadır. Hatta kimi zaman ütü, çaydanlık, tencere, sigara yanıklarından dolayı halılar kullanılmamaktadır.

Halılardaki Yanık İzlerine Zımparalı Çözüm

Öncelikle makas, zımpara kâğıdı, geniş dişli tarak ve elektrik süpürgesine ihtiyaç duyulmaktadır. İlk işlem zımpara kâğıdı ile yanık izi olan yeri iyice zımparalamaktır. Ardından kalan siyah parçalar ince uçlu makasla kesilir. Bu işlemlerin ardından zımparalanan bölgeler geniş dişli tarakla taranır ve elektrik süpürgesiyle yüksek voltajda süpürülür. Eğer bu yönteme rağmen yanık izi geçmezse halı yıkama firmalarına başvurulmalıdır. Tüm leke işlemleri için leke oluşur oluşmaz müdahale etmek en önemlidir.

 

Halılardaki Yanık Lekelerinden Hidrojen Peroksit İle Kurtulmak

Halıların üzerinde oluşan ütü, çaydanlık, sigara, tencere yanıklarının izlerini çıkarmanın bir başka yolu da hidrojen peroksit mucizesidir. Neredeyse tüm marketlerde, tuhafiyelerde ve saç boyası satılan yerlerde kolaylıkla bulabileceğiniz hidrojen peroksit halılardaki yanık lekelerinde birebir etkilidir. Öncelikle bir çay bardağı hidrojen peroksit ile iki su bardağı musluk suyu karıştırılır. Yumuşak bir bez ya da süngeri karışıma batırıp lekenin üzerine sürülür. Bir, iki dakika bekledikten sonra karışımın sürüldüğü sünger ile ovulur. Leke tamamen yok oluncaya kadar ovmaya devam edilir. Leke tamamen kaybolduktan sonra lekeli bölgeye bolca su sıkılır ve kurulanır.

 

Halıdaki Yanık Lekelerine Tuz Ve Pamukla Pratik Çözüm

Halıdaki yanık izleri için en kolay çözümlerden birisi tuz ve pamuk ikilisidir. Halıda oluşan hafif yanık izleri için pamuğun üzerine bir miktar tuz döküp o şekilde lekeyi ovmak çare olabilmektedir. Kullanılan tuzun iri tuz olması ve yanık oluşur oluşmaz hemen müdahale edilmesi önemlidir. Tuz ve pamuk formülü hafif yanık izleri için hızlı bir çözümdür. Ancak geniş ve derin yanıklarda çok etkili olmayabilir.

 

Halıdaki Yanık Lekelerinde Gliserinin Etkisi

Halılarda oluşan yanık izleri için pratik çözümlerden birisi de gliserindir. Gliserini bazı marketlerden ya da tüm eczanelerden temin edebilirsiniz. Yanık lekesi olan bölgeye birkaç damla lekeyi kaplayacak kadar gliserin dökün. On, on beş dakika beklettikten sonra yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli bölgeyi leke yok olana kadar ovun. Ardından bulaşık deterjanı ile halıdaki gliserini temizleyin. Lekeden eser kalmayacaktır.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

İnsanların, senin hakkında ne düşündüklerini önemsemeyerek, ömrünü uzatabilirsin mesela. – Bukowski

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi