Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Halı Kaydırmaz Nasıl Kullanılır?
- Sorhocam
- Kimyasal Analiz Yöntemleri
- Faydalı ve Pratik Bilgiler
- 0 dosya
- 0 resim
- 0 yorum
- 7512 okunma
Halıların Kaymaması İçin Ne Yapılabilirim?
Halı, ev düzeninde büyük öneme sahip, dekorasyonun tamamlayıcısı nitelikte şık bir ev eşyasıdır. Herkesin evinde mutlaka sayısal olarak farklı olsa da halı vardır. Alışılan şeylerden vazgeçmek zordur ve evlerin zeminleri de halısız düşünülemez. Günümüzde evlerin zeminleri seramik ve laminant parke olara olarak yapılmaktadır. Bu malzemeler üzerinde halıların dada şık durduğu kesin ama bir o kadar rahatsız edici olduğu bir gerçektir. Bu zeminlerde halılar diğer zeminlere oranla daha fazla kayar. Halıların kayması günlük hayatta son derece tehlikeli olabilmektedir. Özellikle de çocuk olan evlerde ciddi kazalar görülmesine bile neden olabilir.
Silikon ile Halı Kaymasına Kalıcı Bir Çözüm
İlk olarak yapı marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz silikon tabancalardan satın almalısınız. Silikon kullanmak diğer yöntemlere göre daha kalıcı ve etkili bir yöntem olacaktır ama halıyı kaldırmak istediğiniz de sıkıntı yaşayabilirsiniz. Uygulama için öncelikle halıları ters çevirin ve köşe kısımlarına silikon tabancası ile 10’ar gram civarında silikon çeşitler çizin. Silikon kurumadan halıyı zemine yapıştırın. Bu uygulama ile halıların kaymaması için kesin çözüm sağlamış olacaksınız ama süpürme silme işlemleri için halıyı kaldırmak gibi bir sorun yaşayacaksınız. Silikon ile yapılabilecek bir diğer uygulama ise halıyı zemine yapıştırmadan yapılan yöntemidir. Bunun için yine aynı şekilde köşelere aynı miktarlarda silikon sıkın ve ters halde bırakarak silikonun kurumasını bekleyin. Kuruduğunda silikon plastik kıvamına gelecek ve halıdan da ayrılmayacaktır. Halıyı düz çevirdiğiniz zaman altta kalan silikon halının zemine tutulmasına yardımcı olacaktır.
Son Dönemin Mucizesi Çift Taraflı Banlar
Son zamanlarda tanıtımları bolca yapılan ve birçok amaçla kullanılabilen çift taraflı bantlar ile halılarınızı sabitlemek oldukça kolay. Bunun için yine halılarınızı ters çevirin ve bantları hazırlayın. Çok büyük olmayacak şekilde keserek kullanmanız; daha iyi olacaktır. Bantları halının alt kısmına belli aralıklarla yapıştırın. Sonrasında halıyı zemine düzgünce yerleştirin. Bandın diğer tarafı da zemine yapışacağı için halınız artık kaymayacaktır. Silikon kullanılarak yapılan uygulama kadar etkili olmasa da etkili bir yöntemdir. Aynı uygulamayı evdeki koli bantlarıyla da yapabilmeniz mümkün. Koli bantlarını halka şeklinde katlayarak çift taraflı bant haline getirebilirsiniz. Aynı şekilde halıya yapıştırıp; sonrasında halıyı düzgünce yerleştirmelisiniz.
Halı Kaydırmaz ile Halı Kaymasına Son Vermek
Marketlerde bile kolaylıkla bulabileceğiniz, plastikimsi bir yapıda üretilen halı kaydırmaz ürünleri, halının altına yerleştirerek; halının kaymasına son verebilirsiniz. Ancak bu ürünleri az kullanmak beklediğiniz sonucu almamanıza neden olacaktır. Bu yüzden hemen hemen halının tüm alt yüzeyine yerleştirmelisiniz. Sabitleme gerektirmediği için kolay ve kullanışlı bir yöntemdir ama halı kaydırmazlar diğer yöntemler kadar etkili değildir. Zaman içinde halılarınız tekrar kaymaya başlayabilir. Üstelik bu ürünler bu kaymayla beraber katlanmaya, buruşmaya başlayabilir ve halı altından rahatsız edici hale gelebilir.
- Soru Ve Cevaplarla Hijyen Nedir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Analitik Kimya Derişim Hesaplama
- Hangi Tür Ağaca Hangi Tür Aşılanabilir?
- Bayilik Sınavı Ders Notları (Güncel)
- Kırkayaklar İle Mücadele Yöntemleri
- Bit Nedir, Nasıl Bulunur?
- Dikey Geçiş Sınavı Dgs Nedir?
- Tuz Ruhu Formülü Nedir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
- Ahlat Meyvesinin Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Bayilik Sınavı İçin Ders Notları Full
- Kirpi Darı - Yapışkan Otu Nedir?
- Bitki Koruma Bayilik ve Toptancılık Sınavı Soruları 2015
- Meryemana Dikeni (Silybum Marianum) Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
- Ohsas 18001 Standardı İlkeleri Nelerdir?
- Acur Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
- Kükürtün Kullanım Alanları Nerelerdir?
- Gübre Karışım Tablosu (Birbirleriyle Karışan ve Karışmayan Gübreler)
- Afyonkarahisar Hocalar Havzasında Desteklenen Tarım Ürünleri
- Demir Sülfat Gübresi Nedir?
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri