Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Orkide Bakımları Nasıl Oluyor?

Orkide Çiçeği
Paphiopedilum
Orkide cinsinin en dayanıklı olan türüdür. Büyük çiçekleri ile ilginç ve karakteristik bir şekle sahiptir. Çiçeklenme zamanı Ekim-Mayıs arasıdır. Senede iki defa çiçek verir. Aydınlık, hava cereyanı olmayan yerlerde bulundurulmalıdır. Bitkinin günde 12-14 saat ışık alması çiçek verimini hızlandırır.
Toprağı kurutulmamalı devamlı nemli kalmalıdır. Yaprakları ve çiçeği ıslatılmadan sulanmalıdır. Yüksek orantılı neme ihtiyaç duyar.(%75-80) Yapraklar ışık açısından iyi bir göstergedir. Koyu yeşil, yumuşak yapraklar bitkinin az Işık aldığını, cinsine göre sarımsı-yeşil kızarmış yapraklar ışığın fazla geldiğini gösterir. Hafif gölgede yetişebilir. Yeterli ışık aldığında orkidenin yaprakları açık-canlı bir yeşil olur. Üretimi ayırma ile olur. Saksı değişimi 2-3yılda bir yapılır ve çiçeksiz dönemde olmalıdır. Toprak olarak ağaç kabuğu, yaprak çürüntüsü kullanılmalıdır

Hintyağı Bitkisi Dünyanın En Zehirli Bitkisidir. Doğu Afrika, Hindistan’ın Doğal Bitkisidir. İçindeki Risin İsimli Toksin Özellikle Tohumlarında Fazladır. Tek Bir Tohum Yaklaşık 1-2 Gün İçinde Acı Verici Bir Ölüm Yaratır. Zehirlenme Başladıktan Sonra Durdurmak İmkansızdır Bir Panzehiri Yoktur. Kusma, Kanlı İshal Ve Yanma Hissi Başlıca Zehirlenme Belirtisidir.
Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri