• notifications1
  • menü

Bugün : 21 Eylül 2024 Cumartesi

KIRKAYAK

Kırk ayak, türlerine göre boyları 0,5 mm ile 22 mm arasında değişiklik göstermektedir. Kırkayakların vücudu halkalardan oluşmakta ve her halkada bir çift bacak vardır. Kırkayaklar çok ayaklıdır ve bütün ayaklar düzgün ve simetriktir.Yetişkin bir kırkayak üzerinde ikiyüze yakın ayakçık bulunmaktadır. Başlarında antenleri ayrıca ikişer gözleri vardır. Antenler de koku alma tüyleri mevcuttur.

 

Kırkayakların renkleri türüne göre kırmızımsı siyah,siyah ve kahverengi olabilir. Kırk ayaklar nemli ve rutubetli alanları severler.Yaşadıkları yerler orman,ağaçaltı,ağaç kabukları;evlerde ise çatı,bodrum ve iç alanlar,balkonlardır. Kırkayaklar yumurta bırakarak üremelerini gerçekleştirirler.  Yumurtalarını besin kaynaklarına yakın yerlere bırakırlar. Yavrular 13 ile 16 gün içinde yumurtalardan çıkar. Kırkayaklar bitkilerin yeni filizleri, bitkilerin çürümüş kısımları ve ölen hayvanların etini tükettikleri gibi aynı zamanda yakaladıkları ufak böcek türlerini de yiyerek beslenirler.

 


KIRKAYAKLARIN SAĞLIĞA ZARARLARI

Kırkayakların derileri, pis kokulu, zehirli bir sıvı salgıladığı için; kırkayakların ısırması zehirlenmeye ve hastalığa sebep olabilir.

 


KIRKAYAKLARLA NASIL MÜCADELE EDİLİR

Kırkayakların bazı türleri taşıdığı zehir açısından çok tehlikelidir.Kırkayak ile mücadele için kesinlikle bakanlık onaylı özel ilaçlar ve profesyonel yöntemlerle ilaçlama yapmak gerekir.

 

Kırkayak ile ilgili aramalar

  1. Evde kırkayak zehirli mı
  2. Evde kırkayak Görmek neye işarettir
  3. Siyah kırkayak
  4. Evde kırkayak zehirli mi
  5. Zehirli kırkayak
  6. Kırkayak çıyan farkı
  7. Ev kırkayağı
  8. Kırkayak böcek mı
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi