• notifications1
  • menü

Bugün : 9 Aralık 2024 Pazartesi

Uçkunlara Karşı Larvasit Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır?

Uçkunlara Karşı Larvasit Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır?

UÇKUN MÜCADELESİ

Larvasit uygulamaları, Uçkun mücadeleleri, Kontrol başlıkları altında 3 bölümden oluşur.

 

Larvasit Uygulaması

Karasinek ve sivrisinek olarak iki ayrı uçkun zararlısının Larva mücadelesi yöntemi birbirlerinden farklıdır.

 

Karasinekler larvalarını hayvan dışkı üzerilerine,çöplük alanlara,yarı ıslak zemin altlarına, vb.katı atıkların bulundukları sahalara bırakırlar. Belirtilen alanlarda karasinek larva tespitinden sonra larvasit uygulamaları yapılr.

 

Yüksek hayvan atıklarının bulundukları çiftlik ve hayvan damlarında gübrelerin yerden 10-20 cm kadar yüksek olacak şekilde müsait olan alanlarda kurumaya bırakılarak yapılacak olan larvasit uygulamaları larvasit uygulama başarısını artıracaktır.

 

Sivrisinekler ise larvalarını pis ve durgun sulara bırakmaktadırlar.Bu noktalarda larvasit sayımları yapılarak Sğlık bakanlığının uygun görüp,onaylamış olduğu larvasitler çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde kullanılmalıdır.

 

Uçkun Mücadele

Karasinek uçkun zararlı mücadelesi sabah erken saatlerde, sivrisinek uçkun zararlı mücadelesi ise gün batımı aatlerinde yapılması esastır.

 

Mücadele ekipmanları olarak ULV başlıklı sırt atomizörleri,araç üstü ulv makinaları kanal ve logar tipi tipi halkın kullanımına kapalı ulaşılması zor alanlarında Termal sisleme makinası kullanılabilir.

 

Dış Alanlarda kullanılacak olan organik sinek yakalama tuzaklarından yararlanılabilir.Yapılan uygulamaların sonucu,kontrol edilmesi daha sonraki zamanlarda kullanılacak olan kimyasallarının oranının ve m2 düşecek olan solüsyonun hesaplanması açısından vekimyasal kullanılan sahalarda bitkilelerdeki yapılan incelemeler doğa ve çevre duyarlılıpı konusunda önemli rol oynar.

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kötümserlik kanserden daha tehlikeli bir hastalıktır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi