• notifications1
  • menü

Bugün : 10 Aralık 2024 Salı

Gümüş Böceği Felç Eder Mi?

Gümüş Böceği Felç Eder Mi?

Gümüş Böceği İle Mücadele Nasıl Yapılır?

Gümüş böceği ilaçlama yaptırmaya karar vermeden önce bu haşereler hakkında detaylı bilgi sahibi olarak hatlı uygulamaların önüne geçme şansına sahip olabiliriz. Gümüş böceği adı verilen haşere türleri ılıman iklimlerde yaşayan ve de omurgasız bir böcek türü olup boyları ortalama olarak 1cm ile 4 cm arasında değişiklik göstermektedir. Gümüş böcekleri görünüş olarak gri- gümüş renge sahiptirler.

Bu haşerenin deri yapısı katmanlar halinde bölmelere sahip olup üçgenimsi vücut yapısına sahiptir. Baş ve de göğüs yapıları geniş olup; kuyruk kısmı ise daralmaktadır. Gümüş böceği haşeresinin toplamda 8 adet ayağı ve de başları üzerinde yer alan 1 çift anteni bulunmaktadır. Gümüşböceği yapısal olarak kanatsızdır ve de oldukça hızlı hareket edebilmektedirler. Gümüş böcekleri evlerimizde görülmenin yanı sıra, ekmek fırınlarında, kağıt ve dokuma fabrikaları gibi üretim yapılan alanlarda da oldukça sık görülebilmektedir.

 

Gümüş böcekleri evlerimiz içerisinde genellikle nem ve ısının yoğun olarak bulunduğu banyo ve de mutfak bölümlerinde sıkça görülmektedir. Bu bölümlerde sıkça görülmesinin nedeni ise bu haşerelerin yavrularının büyüyebilmek için mutlak suretle neme ihtiyaç duymalarıdır. Gümüş böceği haşeresi yumurta bırakarak üreyen zararlılar gurubuna dahildirler. Yıl içerisinde ortalama olarak 1 ile 2 kez, her yumurtlamada 100-150 arası yumurta bırakabilirler. Yavru bir gümüş böceği beyaz renge sahiptir. Gümüş böcekleri tahıllı gıda, mantar küfleri, pamuk, kağıt ve naylon türleri ile beslenirler. Bu haşereler halk arasında çatal kuyruk, gümüşçük, gümüşçün gibi isimler ile de anılırlar.

 

GÜMÜŞ BÖCEĞİ ZARARLARI

Gümüş böceği haşeresi beslenmek için genellikle evlerimiz içerisinde bulunan eşyaları ve de besinleri kullanarak bizlere maddi zararlar verirler. Ayrıca bu haşereler pis yerlerde dolaşıp mikrop taşıdıkları için insanlara çok rahatlıkla hastalık bulaştırabilirler.

 

GÜMÜŞ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Gümüş böceklerinden kalıcı olarak kurtulmak için tavan arası ya da duvarlar üzerinde bulunan çatlak yarık ve benzeri bölgelere direkt olarak uygulama yapmak gerekmektedir. Yuva tespiti dikkatli yapılmalı uygulama yöntemleri de buna paralellik göstermelidir. Bu haşereler en zor mücadele edilebilen haşere gurupları arasında yer almaktadır ve mutlak suretle profesyonel uygulama yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle gümüş böceği ile mücadele edilmesi esnasında kesinlikle bakanlık tarafından onaylı özel ilaçlar ve profesyonel yöntemlerle ilaçlama yapmak gerekir. 

 

Gümüş böceği ile ilgili aramalar

  • Gümüş böceği Isırır mı
  • Gümüş böceği zararlı mi
  • Raid gümüş böceği ilacı
  • Yatak odasında gümüş böceği
  • Siyah gümüş böceği
  • K-Othrine Gümüş böceği
  • Gümüş böceği naftalin
  • Gümüş böceği ekşi
KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Kaju Olarak Bildiğimiz Meyve Aslında Kaju Meyvesinin Sapıdır.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi