• notifications1
  • menü

Bugün : 14 Mayıs 2024 Salı

Tzob: Kaba Yem Ihtiyacına Üretim Yetişemiyor

Sorhocam
  • Sorhocam
  • Haberler
  • 0 yorum
  • 0 dosya
  • 0 resim
  • 119 okunma
  • 10 Ocak 2015, Cumartesi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kaba yem ihtiyacına üretimin yetişemediğini bildirerek, “Gelişen hayvancılığımızın sürekli artan kaba yem ihtiyacını ülke kaynaklarından karşılamalıyız. Unutulmamalıdır ki hayvancılık için en önemli ve en ucuz yem kaynağı kaba yemlerdir.” dedi.

 

Bayraktar, yaptığı açıklamada Kalkınma Bakanlığı, 10. Kalkınma Planı Hayvancılık Özel İhtisas Komisyon Raporu’na göre 2011 yılında 52 milyon tonluk kaba yem ihtiyacının 46 milyon tonunun üretilebildiğini; 46 milyon tonun 10 milyon tonunun da sap, saman, anız gibi kalitesiz kaynaklarından oluştuğunu belirtti.

 

Çayır meralardan 12 milyon ton, yem bitkileri ekilişlerinden 8,5 milyon ton, bahçe içi otlaklardan 5 milyon ton, sap, saman ve anız atıklarından 10 milyon ton kaba yem üretildiğini, 10,5 milyon ton silaj üretimi olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

 

“Hayvancılığımızın sıkıntıya girmemesi için kaba yem üretimini en az yıllık ortalama yüzde 4,3 artırmamız lazım.Ülkemizde kaliteli kaba yem açığını artırmak için önemli destekler verildi. En önemli kaliteli kaba yem kaynağımız yem bitkileridir. 2004 yılında 74 milyon lira olarak gerçekleşen destek, 2006 yılında 564 milyon liraya, 2007 yılında 687 milyon liraya yükseldi. 2014 yılı itibariyle ise 334 milyon lira oldu. Verilen destekler yem bitkilerin ekiliş alanlarını artırdı. 2004 yılında 1 milyon 350 bin 100 hektar olan yem bitkileri toplam ekiliş alanı iki katına çıkarak, 2012 yılında 2 milyon 689 bin 253 hektara yükseldi.”

 

YAPILMASI GEREKENLER

 

Türkiye’nin hayvansal üretimini planlarken kaba yem üretim ve talebini de mutlaka göz önünde bulundurması gerektiğini bildiren Bayraktar, “ithalata dayalı kaba yemle hayvansal üretimin artırılmasının ülke hayvancılığının gelişimine olumsuz etki yapması kaçınılmaz olacaktır.” dedi.

Bayraktar, şunları kaydetti:

 

“Açığımızı karşılamak için çayır mera alanlarının ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin artırılması, yem bitkileri ekilişlerinin ekili tarla alanı içindeki oranının yüzde 25’lere çıkarılması, yıl boyunca ihtiyaç duyulan yeşil ve sulu kaba yem ihtiyacının giderilmesi için yeşil yem zincirinin kurulması yani, silaj yapımının yaygınlaştırılması ve yem bitkileri desteklerinin artırılarak devam edilmesi gereklidir.”

 

CİHAN

x
Bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve isteklerinizi bize iletebilirsiniz!

Güvenlik Kodu : 03911

(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)

Tzob: Kaba Yem Ihtiyacına Üretim Yetişemiyor

10 Ocak 2015, Cumartesi Tzob: Kaba Yem Ihtiyacına Üretim Yetişemiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kaba yem ihtiyacına üretimin yetişemediğini bildirerek, Gelişen hayvancılığımızın sürekli artan kaba yem ihtiyacını ülke kaynaklarından karşılamalıyız. Unutulmamalıdır ki hayvancılık için en önemli ve en ucuz yem kaynağı k...

Tzob: Çevre Sorunları Ve Iklim Değişikliği Tarımı Olumsuz Etkiliyor

5 Haziran 2014, Perşembe Tzob: Çevre Sorunları Ve Iklim Değişikliği Tarımı Olumsuz Etkiliyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çevre sorunları ve iklim değişikliğinin tarımı olumsuz etkilediğini belirtti. Bayraktar, Artık iyice belirgin hale gelen küresel ısınma, iklim rejimini bozuyor. Dünyanın bazı bölgelerinde kuraklık yaşanırken, bazı böl...

Tzob: Çiftçiler Büyük Zarara Uğradı

20 Nisan 2015, Pazartesi Tzob: Çiftçiler Büyük Zarara Uğradı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayından itibaren gerçekleşen yağışların, ülke genelinde tarımsal üretim açısından iyi bir başlangıç oluştursa da zaman zaman bazı illerde aşırı yağışların neden olduğu sel ve don afetinin tarım arazilerine ve ürünlere zarar...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi