NPK 15.15.15 Kompoze Gübresi

15.15.15 Kompoze gübresi bünyesinde azot(N), fosfor(P2O5) ve potasyumu(K2O) dengeli bir şekilde içerir. Özellikle potasyum bakımından fakir topraklarda dengeli gübreleme için kullanılmalıdır. Taban gübre (toprak altı) olarak tüm bitkilerde bitkinin kök derinliği dikkate alınarak kullanılır. Ülkemizin her bölgesinde tarla bitkilerinde (pancar, patates, ayçiçeği, mısır, pamuk), meyve ağaçlarında(Taş ve yumuşak çekirdekli meyveler, Turunçgiller, Bağ, Zeytin, Fındık ve Muz) ve yazlık-kışlık tüm sebzelerde taban gübre (toprak altı) olarak kullanılır.
15.15.15 Kompoze Gübresi Nedir?
Tek yıllık tarla ve sebzelerde tohum ekimi veya fide dikim öncesi serpme veya mibzerle bitkinin kök derinliği dikkate alınarak uygulanır. Çok yıllık meyve ağaçları, bağ ve zeytinde ise ağaçlarda göz kabarmasından 2-3 hafta önce ağaçların taç izdüşümüne (gövdeden uzağa) bant halinde verilip kökleri kesmeyecek derinliğe karıştırılır.

Konu Görselleri
  • 15.15.15 Kompoze Gübresi Nedir?
BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
(Güvenlik kodunu bu kutucuğa yazın!)
BU KONU HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
SM
  • SADIK MUŞ (sadikmus@hotmail.com)
  • ***@sorhocam.com
KİRAZ BAHÇEM ÇAY KENARI KUMLU TOPRAK ACABA HANGİ GÜBREYİ KULLANMAM GEREKİYOR BEN 18-46 VE 3 15 zn KULLANIYORUM VE BUNLARI 10 ŞUBATTA ATIYORUM DOĞRUMUDUR.ÖNERİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
AD
  • Akif DAĞ
  • aki***@hotmail.com
Teşekkürler
BU KATEGORİYE AİT BENZER KONU BAŞLIKLARI
Mikoriza mikoriza, bitki kökleri ile belirli mantar türleri arasındaki karşılıklı bir yaşam biçimi olarak tanımlanmaktadır. Devam Et
Aktinomisetlerin tarımda ve toprak sağlığındaki önemi aktinomisetler, toprak ve organik madde açısından zengin ortamlarda bulunan, ince filamentli, gram-pozitif bakterilere benzeyen mikroorganizmalardır. Devam Et
Organik maddenin yapısı, karbon temelli bileşiklerden oluşur ve genellikle karmaşık bir moleküler yapıya sahiptir. Toprakta bulunan organik madde, canlı organizmaların (bitki, hayvan, mikroorganizmalar) kalıntılarının ayrışmasıyla oluşur ve çeşitli bileşiklerin karışımından meydana gelir. Devam Et
Hatalı gübreleme, bitkinin ihtiyacına ve toprağın yapısına uygun olmayan şekilde yapılan gübreleme uygulamasıdır. Bu; yanlış gübre seçimi, yanlış doz, yanlış zamanlama veya uygunsuz uygulama yöntemi gibi nedenlerle oluşur. 🚫 hatalı gübreleme nedir? Devam Et
Mikoriza gübresi nedir? Faydaları ve kullanımı mikoriza gübresi, son yıllarda tarımda ve bahçecilikte adından sıkça söz ettiren biyolojik bir gübredir. Peki, mikoriza gübresi nedir, nasıl çalışır ve neden tercih edilir? Devam Et
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu | Şifremi Unuttum?