FSC (Forest Stewardship Council) Orman Yönetim Belgesi (Forest Management - FM), bir orman alanının, FSC tarafından belirlenen sürdürülebilir orman yönetimi standartlarına uygun olarak yönetildiğini kanıtlayan uluslararası bir sertifikadır.

🌳 Temel Tanım ve Amaç

FSC Orman Yönetim Belgesi, yalnızca odun üretimini değil, aynı zamanda orman ekosisteminin ve sosyal yapının korunmasını da güvence altına alır.

• Amaç: Ormanların, çevresel açıdan uygun, sosyal açıdan faydalı ve ekonomik açıdan uygulanabilir bir şekilde yönetildiğini tescil etmektir.

• Kapsam: Bu sertifika, orman yönetiminden sorumlu olan orman sahiplerine veya işletmecilerine verilir. Sertifikalı ormanlardan elde edilen ahşap ürünleri, zincirin devamı için FSC Gözetim Zinciri (CoC) belgesine sahip işletmelere satılabilir.

✅ Sertifikanın Sağladığı Güvenceler

Bir orman alanının FSC FM belgesine sahip olması, aşağıdaki kritik gerekliliklerin yerine getirildiğini gösterir:

• Çevresel Koruma: Orman içindeki biyoçeşitliliğin (hayvan ve bitki türleri) korunması, tehlike altındaki türlerin ve kritik ekosistemlerin muhafaza edilmesi.

• Sosyal Fayda: Orman işçilerinin haklarının, çalışma koşullarının ve güvenliğinin sağlanması; yerel halkın ve yerli toplulukların geleneksel ve yasal haklarına saygı gösterilmesi.

• Ekonomik Uygulanabilirlik: Orman kaynaklarının tükenmesini önleyecek şekilde uzun vadeli ve planlı bir hasat/kesim yönetiminin uygulanması.

Bu belge, tüketicilere ve sektördeki diğer kuruluşlara, satın aldıkları ham maddenin sorumlu ve sürdürülebilir kaynaklardan geldiği konusunda net ve güvenilir bir garanti sunar.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
KULLANICI GİRİŞİ

Gmail Hesabım İle Bağlan

Yeni Kayıt Formu
Şifremi Unuttum?