• notifications1
  • menü

Bugün : 7 Kasım 2024 Perşembe

Gül Mildiyösü Hastalığı (Peronospara Sparsa)

Gül Mildiyösü Hastalığı (Peronospara Sparsa)

Gül Mildiyösü

(Peronospara Sparsa)

 

GÜL MİLDİYÖSÜ TANIMI

Güllerde yaygın görülen bir hastalıktır. Genç bitkilerde yaprak ve dallar üzerinde, çiçek sapında, gonca ve çanak yapraklarda görülür. Bu hastalık yapraklarda koyu kırmızıdan siyaha kadar değişik renklerde görülebilir. Yapraklar üzerinde şekilsiz lekeler oluşturur. Lekeler hızlı olarak yayılır. Yapraklar dökülür. Gül mildiyösü nemli ortamları sever. Yaprak altlarında spor yığınları yapar. Kuru havalı ortamlarda ise yayılma az olur.

Gül Mildiyösü

GÜL MİLDİYÖSÜ MÜCADELESİ

Bitki dikiminden önce toprak buharla veya kimyasal maddelerle dezenfekte edilmelidir. Sera içi iyi havalandırılmalı ve fazla nemli olmamalıdır. Kimyasal mücadele için ilaç kullanılmalıdır. İlaçlama yapılırken yaprakların alt yüzü de ilaçlanmalıdır.

Konu İle İlgili Dokümanlar

x
Bu konu hakkında kafanıza takılan bir şey var mı?

(56255 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

ONLİNE TEST ÇÖZ
reflesh

Taze Kakao İçinde Bulunan Sıvı Kan Plazması Yerine Kullanılabilir.

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bitki hastalıkları, bitki zararlıları, yabancı otlar, şifalı bitkiler, arıcılık, bayilik sınavı notları, bayilik sınavı soruları, online testler, kimyasal analiz yöntemleri, bitki besleme ve gübreleme, tarımsal destekler, peysaj ve süs bitkileri, kimyasal analiz yöntemleri, hijyen eğitimi, pest kontrol yöntemleri

Site Haritası - Rss Beslemesi