• notifications1
  • menü

Bugün : 29 Mart 2024 Cuma

Süs bitkisi, daha çok gösterişli çiçek ya da yaprakları için bahçe bitkisi ya da ev bitkisi (salon çiçeği) olarak yetiştirilen, besin amaçlı olmayan, süs, çiçekçilik ya da bahçecilik amaçlı bitkilerdir. Çiçeği olsun olmasın Türkçede halk arasında Çiçek adıyla da yaygındır.

Süs Bitkileri

Çiçekli süs bitkileri: gül, sardunya, begonya, petunya, kadife çiçeği, yıldız çiçeği, papatya, atlas çiçeği, kaynanadili, nilüfer, akşamsefası

 

Çiçeksiz süs bitkileri: eğrelti, aşk merdiveni, arapsaçı, çim, yaprakgüzeli (Solenostemon)

 

Dış mekan süs bitkileri nelerdir?

Dış mekan süs bitkileri genellikle, parklarda, bahçelerde, yollarda, aktif ve pasif yeşil alanlarda kullandığımız bitkilerdir. Dış mekan bitkileri; büyük ağaçlar, çalılar, çiçekler, yer örtücü bitkiler, su bitkileri, saz ve bambu türleri, sarmaşıklar ve çim gibi çeşitlilikler göstermektedir.

 

Dış Mekan Süs Bitkileri kaça ayrılır?

Dış mekan süs bitkileri: İbreli ve geniş yapraklı ağaç ve ağaçcıklar, yer örtücü bitkiler, mevsimlik çiçekler gibi kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır.

 

Iç mekan süs bitkileri nelerdir?

Çeşitli saksı, kap ve kasalarda iyi yetişen ve salon, vitrin, oda, koridor gibi kapalı mekanlarda yeşil bir mekan oluşturmak için kullanılan, doğal çiçek ve yaprak güzelliğini ömrünün sonuna kadar muhafaza eden çiçek türlerine saksı bitkileri denir.

 

Saksı çiçekleri iç mekan süs bitkileri nelerdir?

Evde yetişen bitkiler şu şekilde olmaktadır;

  • Kaktüs.
  • Orkide.
  • Paşa Kılıcı
  • Yelken Çiçeği.
  • Aloe Vera.
  • Kurdele Çiçeği.
  • Arakorya Çiçeği.
  • Guzmanya.

 

Saksıda hangi çiçek yetişir?

  1. Afrika menekşesi.
  2. Barış çiçeği.
  3. Flamingo çiçeği.
  4. Yılbaşı çiçeği.
  5. Gloksinya.
  6. Guzmanya.
  7. Atatürk çiçeği.
  8. KumKuat.

 

Uzun ömürlü bahçe çiçekleri nelerdir?

  • Sardunya.
  • Hanımeli.
  • Gül.
  • Leylak. Leylak çiçeği dayanıklı ve bakımı kolay bir bitkidir.
  • Manolya
  • Gardenya
  • Petunya
  • Ortanca

 

Evde çiçekler nasıl bakılır?

Evinizde çiçek bakmayı seviyorsanız, onlara daha uzun yaşamalarını sağlayacak sağlıklı bir ortam yaratabilirsiniz.

  1. Nem seviyelerini değerlendirin. Söz konusu ev bitkileri olduğunda, ortamdaki nem değeri çok önemlidir. ...
  2. Fazla sulama ve drenaj. ...
  3. Gübre ve zararlılar. ...
  4. Çiçeklerinizi akıllıca seçin. ...
  5. Yerlerini çok sık değiştirmeyin

 

Süs bitkileri nasıl çoğaltılır?

Kökten ayırarak çoğaltma; bu çoğaltma yöntemi en çok tercih edilen yöntemdir. Fazla köklenmiş çiçeğinizin verdiği yavru kökleri ayırarak daha küçük bir saksıya almalısınız. Yavru kök, uygun ısı ve ışık alarak hızlı gelişecektir. Suya koyarak çoğaltma; bu da oldukça pratik bir yöntem.

 

Evde çiçekler neden kurur?

Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. ... Karanlık seven bir çiçek aydınlık bir ortamda olduğu zaman yapraklarındaki nem kaybolur ve çiçekte sararma sorunu başlar.

 

Evde çiçek vitamini nasıl yapılır?

  1. Yumurta; kabuklarını kırıp ince ince parçalara ayırın ve bitkinizin toprağına karıştırın. ...
  2. Muz; Kabukları bitkinizin tam vitamin kaynağıdır. ...
  3. Maya; Yapısı bitkinin ihtiyaçlarını karşılayacak vitamin ve minerallerle doludur. ...
  4. Tarçın; Bitki toprağını haşerelere karşı korur.
  5. Sarımsak; İçerisinde bulunan mineral ve vitaminlerle bitki toprağın ihtiyaçlarını karşılar ve içerisinde zararlı böceklerin oluşumunu engeller. 2 diş sarımsağı bir litre suda kaynatın ve 1 güne yakın dinlendirin Elde ettiğiniz sarımsaklı suyu bitkinin toprağına gübre niyetine dökün bu işlemi bitkinin durumuna göre haftada 1 veya 2 kez yapabilirsiniz.
  6. Arap sabunu; Temizliğindeki kullanımının yanı sıra bitkiler için doğal insektisit kovucu olan bir ev malzemesidir. Beş yemek kaşığı arap sabununa bir litre ılık su ilave edilir. İyice karıştırılır. Dinlendirildikten sonra püskürtmeli bir kaba konularak bitkinin tüm yapraklarına ve dallarına gelecek şekilde püskürtülür. Bu işlemi bitkininizin durumuna göre haftada bir veya haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

 

Ölmek üzere olan bitki nasıl kurtarılır?

Bitkide kalan tüm ölü veya ölmeye yakın olan yaprakları kesip gövdeden ayırın. Ancak gövdeyi 45 derecelik bir açıyla kesin ve mümkün olduğunca fazla canlı bitki örtüsü bırakın. Gövdenin en az 5 cm kadar toprak üstünde olması şart. Bu şekilde bitkinizi ölmeden kurtarabilirsiniz.

 

Süs ağaçları nelerdir?

Çalı türlerinin bir çoğu saksılar içinde yetişebilir ve teraslarda ya da avlularda çarpıcı görünüm sağlar. Bu amaçla, şimşir, süpürge çalısı, kamelya, taflan, gardenya, çin gülü, ağaç minesi, zakkum, ateş dikeni, gül, biberiye, porsuk, keçi sakalı, mazı veya kartopu gibi çalılar seçilebilir.

x
Bu konu hakkındaki sorularınızı ya da görüşlerinizi bu alana yazabilirsiniz!

(52734 kodunu soldaki kutucuğa yazın!)

Dış Mekan Süs Bitkileri Nelerdir?

Dış Mekan Süs Bitkileri Nelerdir?

Dış mekan süs bitkileri genellikle, parklarda, bahçelerde, yollarda, aktif ve pasif yeşil alanlarda kullandığımız bitkilerdir. Dış mekan bitkileri; büyük ağaçlar, çalılar, çiçekler, yer örtücü bitkiler, su bitkileri, saz ve bambu türleri, sarmaşıklar ve çim gibi çeşitlilikler göstermektedir. Türkiye’nin doğası bitki türleri yönünden ço...

Dış Mekan Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Dış Mekan Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Dış mekan süs bitkileri çevre düzenlenmesinde kullanılan süs bitkileridir. Bu bitkiler; kullanıldıkları alanı güzelleştirmekten başka sosyal, kültürel, insan ve çevre sağlığı ve turizm açısından çok büyük önem taşımaktadır. Dış mekan süs bitkilerinin bir kısmı bazı bölgelerde çok iyi yetişirken, diğer bazı bölgelerde ise gelişeme...

Süs Bitkileri Resimleri

Süs Bitkileri Resimleri

SÜS BİTKİLERİ RESİMLERİ Sizler için kendi peysaj alanı çalışmalarında kullanılan birbirinden güzel süs bitkilerini bir araya topladık. Beğendiğiniz resmin üzerine tıklayarak ismini öğrenebilirsiniz.

Süs Bitkilerinin Peyzajda Kullanımı

Süs Bitkilerinin Peyzajda Kullanımı

Dış mekan süs bitkileri hızlı kentleşmeyle birlikte önemli bir peyzaj çalışması aracı haline geldi. Dış mekan süs bitkilerinin türleri ve kullanım alanlarını sizler için derledik. Herhangi bir alanda peyzaj çalışması yapılırken öncelikle doğal bitki ortamının tanınması, kullanılacak bitkilerin ekolojik isteklerinin bilinmesi ve o bölgeye iyi ada...

Süs Bitkileri

Süs Bitkileri

Süs bitkisi, daha çok gösterişli çiçek ya da yaprakları için bahçe bitkisi ya da ev bitkisi (salon çiçeği) olarak yetiştirilen, besin amaçlı olmayan, süs, çiçekçilik ya da bahçecilik amaçlı bitkilerdir. Çiçeği olsun olmasın Türkçede halk arasında Çiçek adıyla da yaygındır. Çiçekli süs bitkileri: gül, sardunya, begonya, petunya, kadife çiçeği,...

Dış Mekan Süs Bitkilerinin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Dış Mekan Süs Bitkilerinin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Dış mekan süs bitkilerinde sulama, ot alma, çapalama, gübreleme, uç alma ve açmış çiçeklerin uzaklaştırılması, hastalık ve zararlılarla savaşma en önemli bakım işleri arasındadır. Sulama: Dış mekan süs bitkileri sık ve düzenli sulamaya gereksinim gösterir. Sulama sabah ve akşam saatlerinde yapılmalıdır. Öğle sıcağında yapılan sulama yanmaya ...

KULLANICI GİRİŞİ

Üye Ol Şifremi Unuttum?

Sorhocam.com 2014 yılında Ziraat Mühendisi Arafa KARAÇELEBİ tarafından kurulmuş olup herkesin faydalanabilmesi için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Yetiştiriciliği, tarımı, ürünleri, bitkisi, ağacı, çiçeği gübreleri, hastalığı zararı, zararlıları, mücadelesi, ilaçları aşısı, budaması, otu, faydaları, programı, önerileri, istekleri, tavsiyeleri, nedir, nelerdir, nasıl yapılır, özellikleri, kullanım alanları, takvimi, sınavı, sınavları, notları

Site Haritası - Rss Beslemesi